Gemeente Hilversum

Eric van Wijland in Gulden Boek

publicatiedatum: woensdag 10 maart 2010

De heer Frederik (Erik) van Wijland (1946) is vorige week donderdag ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente Hilversum. Daarmee eerde de gemeente de heer Van Wijland voor de bijzondere wijze waarop hij zich heeft ingezet voor de Hilversumse gemeenschap. Inschrijvingen in het Gulden Boek vinden traditioneel plaats op 4 maart, de verjaardag van Hilversum. Op 4 maart 1424 kreeg Hilversum een afzonderlijke schepenbank. Ze werd daarmee feitelijk zelfstandig.

Liefde
De heer Van Wijland is geboren en opgegroeid in Hilversum. Sinds 1996 woont hij weer in zijn geboorteplaats. Hij is bioloog en hij heeft tot zijn pensionering gewerkt bij het ministerie, dat thans ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid heet. In het Gulden Boek staat onder meer: "Zijn liefde en interesse voor natuur en natuurbeheer bracht hij tot uiting in zijn werk en in zijn vrijetijdsbesteding. Dat laatste doet hij nog steeds. In veel organisaties is hij actief of actief geweest op zijn eigen wijze, met grote kennis van zaken, zonder zelf op de voorgrond te treden. Zijn activiteiten hebben veel lijnen naar of hebben te maken met Hilversum".

Bescheiden
"De heer Van Wijland is een bescheiden, maar gedreven man die veel heeft betekend en nog betekent voor Hilversum vanuit zijn visie op natuur en natuurbeheer", aldus het Gulden Boek. Daarom schreef het gemeentebestuur hem op 4 maart bij in het Gulden Boek.