Gemeente Lelystad

Bouwers eigen huis maken kennis met voordelen Lelystad

Donderdag 11 maart 2010

Mensen die geïnteresseerd zijn in een bouwkavel in Lelystad om daar zelf een huis op te laten zetten, kunnen op 19, 20 en 21 maart kennismaken met de diverse mogelijkheden die de stad biedt. Op die data wordt in de Jaarbeurs in Utrecht de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen gehouden, waar Lelystad aan mee doet.

Gratis kaarten via Stadswinkel

Voor inwoners die de beurs graag willen bezoeken, is een aantal gratis toegangskaarten beschikbaar. Ze kunnen worden afgehaald bij de Stadswinkel aan De Meent. Op = op.

Bouwen en verbouwen

Op de beurs zijn bedrijven en instellingen aanwezig die producten en diensten leveren die te maken hebben met bouwen en verbouwen. Hier komt alles aan de orde wat van belang kan zijn zoals: financiering van (ver)bouw, inschakeling van architect, advisering over keuze van daken, keukens, badkamers, dakkapellen, serres, open haarden tot en met de afwerking van muren, plafonds, vloeren, tuinaanleg.

Inspiratie en ideeën

Dan is er nog een aparte zone waar mensen inspiratie en ideeën kunnen opdoen voor het geval ze hun huis, (opnieuw) moeten inrichten. Leveranciers bieden bezoekers van Eigen Huis Inrichten 2010 een zeer uiteenlopende keus. In een tuinpaviljoen kunnen bezoekers zich laten informeren over ontwerp en aanleg van tuinen.

Woonpresentaties

Lelystad is op de beurs aanwezig met presentaties over wonen. Er zijn presentaties over bestaande bouw/wijken en over de diverse kavellocaties voor individuele en collectieve huizenbouw.

Aantrekkelijk kopen

Het kopen van een bouwkavel in Lelystad is overigens zeer aantrekkelijk. Er gelden enkele voordelige aanbiedingen, voorlopig tot eind 2010. Zo is het mogelijk om de grond nu te kopen en pas in 2012 te betalen. Zonder rente. Meer informatie hierover via: 0320-278446.

Die aanbiedingen gelden onder meer voor de nieuwe stadswijk Warande, een groene en waterrijk stadsdeel. Maar bezoekers van de beurs in de Jaarbeurs in Utrecht kunnen ook kennismaken met andere koopprojecten in Lelystad.

---