Dura Vermeer

Rotterdam - 11 maart 2010

Officieel startsein bouw hoofdkantoor Dura Vermeer

Het slaan van een groengele damwand markeert vandaag de officiële start van de bouw van het hoofdkantoor van Dura Vermeer op Rotterdam Airport Business Park, het nieuw te ontwikkelen kantorenpark van Rotterdam The Hague Airport.

Eigen ontwikkeling en realisatie
Het nieuwe kantoorgebouw is ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed in opdracht van Schiphol Real Estate, de initiatiefnemer van Rotterdam Airport Business Park. Dura Vermeer Beton- en Waterbouw is verantwoordelijk voor de realisatie van de vier lagen tellende ondergrondse parkeergarage. Dura Vermeer Bouw Rotterdam tekent voor de bouw van het ca. 12.000 m² bvo grote kantoor naar ontwerp van JHK Architecten. Dura Vermeer neemt circa 6000 m² in gebruik. De overige ruimtes zijn vooralsnog te huur voor derden.

Nieuwe huisvesting
Het kantoorpand wordt de nieuwe huisvesting van de Raad van Bestuur tesamen met de concernstafdiensten, Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Dura Vermeer Infrastructuur Zuid West. Dura Vermeer heeft gekozen voor Rotterdam Airport Business Park vanwege haar bijzondere karakter alsmede de centrale ligging en de goede bereikbaarheid van het business park. De bouw neemt circa tweeënhalve jaar in beslag waarvan circa een jaar voor de ondergrondse parkeergarage.

Rotterdam Airport Business Park
De komende jaren ondergaat Rotterdam The Hague Airport een metamorfose. Om de ambitie van vijf sterren zakenluchthaven met comfortabel en hoogwaardig business park waar te maken, wordt er fors geïnvesteerd in infrastructuur, groen en water én wordt gefaseerd het kantoren- en bedrijvenpark `Rotterdam Airport Business Park' ontwikkeld.