Senternovem

11-03-2010 | Drie-minuten films van KP-projecten

EG-Liaison heeft acht filmpjes gemaakt van bedrijven die participeren in het Europese Kaderprogramma (KP). De drie-minuten-filmpjes laten zien wat samenwerking in internationale consortia Nederlandse mkb-bedrijven oplevert. Jan Reint Smit, manager van EG-Liaison: "Onze doelstelling is meer mkb-bedrijven te betrekken bij het Kaderprogramma. Wij kunnen wel vertellen dat het zinvol is aan KP-projecten deel te nemen, maar voor ondernemers is het veel interessanter om een beeld te krijgen van de ervaringen van andere bedrijven die aan het KP meedoen. Daarom hebben we deze filmpjes gemaakt."

Geen reclameshow
De filmpjes laten zien wat er in een project wordt onderzocht, hoe het project is opgezet, wat het bedrijf bijdraagt en wat het verwachte resultaat is. "Heel praktisch en voor iedereen toegankelijk." Typische succesverhalen zijn de filmpjes echter niet. Jan Reint Smit: "Het is geen reclameshow. Er wordt een realistisch beeld geschetst, waarin ook de knelpunten waar bedrijven tegenaan lopen aandacht krijgen."

Nieuwsgierig naar de projecten? Een greep uit het diverse aanbod: wat te denken van een explosieven-detectiesysteem dat explosieven en de samenstelling ervan op afstand kan detecteren? Of een technologie die biomassa en organische afvalstromen op een duurzame manier omzet in pyrolyse-olie? Andere onderwerpen zijn crashtest-dummies en de ontwikkeling van een geautomatiseerd kledingproductiesysteem om te kunnen concurreren met lagelonenlanden.

Meer informatie

Projectfilms
Wijzigingsdatum | 11-03-2010