Apenheul


Loslopende apen op Google Maps

Apenheul 360° in beeld met Street View

De loslopende apen van Apenheul kunnen nu ook virtueel bezocht worden. In Street View van Google Maps kan vanaf 11 maart een virtuele wandeling door Apenheul gemaakt worden. Voor het verzamelen van de beelden is Google vorig jaar drie dagen lang in Apenheul geweest om met de speciale Street View Trike 360° panoramabeelden te maken van het park én de apen.

Apenheul wint in het Google Street View-project

Het Nederlandse publiek heeft Apenheul als enige dierentuin gekozen tot één van de vijf meest populaire toeristische locaties om in Street View terug te zien. In het Google Street View-project kon men een week lang stemmen op 18 genomineerde toeristische trekpleisters. De vijf winnaars, waaronder Apenheul, werden gefotografeerd door de Street View Trike, een speciaal uitgeruste driewieler fiets.

Nieuwsgierige loslopende aapjes

Het Apeldoornse apenpark is apetrots dat het behoort tot de winnaars van het Google Street View-project. Het unieke concept met loslopende apen heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Dierverzorgers waren erg benieuwd hoe de loslopende aapjes zouden reageren op de Trike. De Trike reed tenslotte dóór de leefgebieden van de apen. Sommige apen vonden de vreemde fiets wel spannend, maar de meeste apen waren vooral erg nieuwsgierig.