Politie Haaglanden

Persberichten 11 maart

Haaglanden, 11-03-2010

Heling loont niet
Den Haag - Een medewerker van een winkel in gebruikte goederen op de Prinsegracht belde 10 maart omstreeks 16.20 uur de politie, toen een man zijn winkel binnenkwam en een gestolen telefoon aanbood. Deze telefoon had de man zojuist gestolen in een ander filiaal. De gewaarschuwde agenten liepen de winkel in en zagen bij de toonbank een man staan die, toen hij de agenten zag, meteen de benen nam. Na een korte achtervolging en een worsteling hielden agenten de 32-jarige Hagenaar aan. De Hagenaar had de Iphone, die hij uit het andere filiaal aan de Dierenselaan had gestolen, nog bij zich. Een andere medewerker herkende de man omdat hij zich een dag eerder ook in de winkel bevond en toen mogelijk ook een diefstal pleegde. De politie onderzoekt de zaak.

HTM-controleur mishandeld
Den Haag - Een tot nu toe onbekend gebleven man mishandelde woensdag 10 maart omstreeks 10.10 op de Alexanderstraat een controleur van de HTM omdat hij geen geldig legitimatiebewijs kon tonen. De man, die tot op heden weigert te vertellen wie hij is, gaf de HTM-controleur een elleboogstoot, waardoor deze lichtgewond raakte. Ook op het politiebureau kregen de agenten geen zinnig woord uit de man. Het enige wat hen duidelijk werd was dat de Frans sprekende man uit Senegal zou komen. Omdat de identiteit van de man nog niet is vastgesteld, zit hij nog vast.

Aangehouden na korte achtervolging
Den Haag - Politieagenten hielden woensdag 10 maart om 23.20 uur twee Hagenaars (22 en 20 jaar) aan op verdenking van een inbraakpoging bij een bedrijf aan het Simon Carmiggelthof. Een melder vertelde dat zij breekgeluiden hoorde. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, zagen zij twee mannen wegrennen. Na een korte achtervolging hielden zij beide mannen staande. Omdat ze aan het opgegeven signalement voldeden en inbrekerswerktuigen bij zich hadden, zijn ze meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Belediging
Wassenaar In het kader van de aanpak van woninginbraken surveilleerden agenten woensdagavond in burger, onder meer rondom de Kuyperweg. Tijdens de surveillance hoorden zij vanuit een speeltuintje veel herrie komen. Zij besloten even poolshoogte te nemen en troffen een groep chillende jeugd aan. De agenten vroegen de jongeren iets rustiger aan te doen en liepen weer door. Toen ze wegliepen, riepen twee jongens hen Joden na, en renden snel weg. De agenten gingen hen echter achterna en brachten de ouders van de 12-jarige jongens op de hoogte van het gedrag van hun kroost; de ouders beloofden de jongens een gepaste straf te geven.

Man ernstig gewond na val van dak
Wassenaar Een 40-jarige medewerker van een aannemersbedrijf raakte woensdag 10 maart ernstig gewond, toen hij van ongeveer vier meter naar beneden viel. Rond 15.45 uur was de Hagenaar aan het werk op het dak van een pand aan de Kerkstraat. Door nog onbekende oorzaak viel de man naar beneden. Hij brak hierbij zijn knie en meerdere botten in zijn gezicht. Met een zogenoemd spoedtransport onder begeleiding van politiemotoren werd de man naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleken zijn vitale functies gelukkig in orde. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar oorzaak van de val.

Op eenzame hoogte
Nootdorp Woensdagavond 10 maart werden politieagenten gestuurd naar de Markt, waar iemand vast zou zitten in een hoogwerker. Daar aangekomen bleek de onfortuinlijke chauffeur van de hoogwerker inderdaad niet meer naar beneden te kunnen. Aan het einde van zijn werkdag wilde de man graag naar huis, maar het bedieningsbakje was op vier meter boven de grond blijven steken. De benzine van de hoogwerker was namelijk op. Agenten bemachtigden in de omgeving een ladder en bevrijdden de 54-jarige man uit Breda uit zijn benarde positie. Hij was de agenten erg dankbaar.

Ravage na aanrijding
Westland/Naaldwijk - Vier auto's raakten woensdag 10 maart omstreeks 17.00 uur behoorlijk beschadigd toen een 38-jarige automobilist uit Naaldwijk op de Burgemeester Elsenweg bovenop een voorganger reed die stilstond. De Naaldwijker verklaarde dat hij de auto voor hem niet had gezien. Door de aanrijding schoten nog twee andere auto's op elkaar. Omdat de klap zo hard was, openden de airbags zich van de auto van de Naaldwijker. Niemand raakte gewond. Twee auto's konden niet meer rijden en werden weggetakeld.

Vrouw lichtgewond na aanrijding
Westland/Honselersdijk - Twee automobilisten botsten woensdag 10 maart omstreeks 19.20 uur op de Middelbroekweg op elkaar. Beide automobilisten, een 27-jarige man uit s-Gravenzande en een 19-jarige vrouw uit Kwintsheul, verklaarden bij de kruising met de Vogelaer door het groene licht gereden te zijn. Een vrouw die in de auto zat van de vrouw uit Kwintsheul klaagde over nekklachten en werd naar een ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Motorrijder gevallen
Pijnacker Op de N470 bij Overgauwseweg kwam woensdagavond 10 maart een motorrijder ten val. Door nog onbekende reden raakte de 64-jarige bestuurder op de rotonde de wegafscheiding, verloor zijn evenwicht en viel. De Delftenaar raakte hierbij gewond aan zijn pols en enkel. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Door de val was er olie uit motor op de weg gelekt. Het schoonmaken zorgde korte tijd voor enige hinder van het verkeer.

Scooter botst op bord
Delft Woensdagochtend 10 maart botste een scooterrijder op enkele borden, die staan op het trottoir van op de Mijnbouwstraat. De scooterrijder reed volgens getuigen met een flinke vaart in de richting van de Michiel de Ruyterweg. Een bestelbusje reed in dezelfde richting, maar wilde halverwege de Mijnbouwstraat rechtsaf slaan. Hierbij raakte de bus de scooterrijder, die vervolgens tegen de bebording reed. De 16-jarige scooterrijder uit Pijnacker viel en klaagde over pijn aan zijn heup en nek. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.