Politie Gelderland-Midden

10.000 extra burgernetters in nieuwe gemeenten

Publicatiedatum: 11-3-2010 10:48:28

BARNEVELD/NIJKERK/RENKUM/SCHERPENZEEL/WAGENINGEN - Zo'n 10.000 inwoners van de nieuwe gemeenten waar Burgernet op 1 januari dit jaar is gestart, hebben zich al voor Burgernet aangemeld. Hiermee is het totaal aantal burgernetters in de politieregio Gelder¬land-Midden uitgegroeid tot ruim 17.500. Burgernet startte eind 2008 in Ede en begin dit jaar volgden de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen. Burgernet wordt de komende tijd verder uitgerold over de politieregio. Begin 2011 moet Burgernet in de hele politieregio operationeel zijn.

Eind vorig jaar ontvingen alle inwoners van de nieuwe gemeenten een brief van hun burgemeester waarin deze zijn/haar inwoners opriep zich aan te melden voor Burgernet. Hier is massaal gevolg aan gegeven. Al binnen enkele maanden werd in vrijwel alle gemeenten het gestreefde aantal deelnemers (7,5% van de inwoners van 16 jaar en ouder) behaald. Dit resulteerde in ruim 10.000 extra Burgernetters. Izak Mauritz, projectleider van Burgernet in de politieregio Gelderland-Midden is dan ook zeer content met de nieuwe aanmeldingen: "Opnieuw 20.000 ogen en oren in onze politieregio erbij die ons kunnen helpen bij de opsporing van verdachten of vermiste personen".

Acties
In de meeste nieuwe gemeenten hebben al burgernetacties plaatsgevonden. In Ede, waar Burgernet al ruim een jaar draait, werd zaterdag 6 maart nog een burgernetsucces geboekt. Een 77-jarige man werd dankzij een tip van een Burgernetter opgespoord.

Informatieavond Barneveld
Via (digitale) nieuwsbrieven, informatieavonden en de website burgernet.nl worden burgernetters op de hoogte gehouden over acties en nieuwe ontwikkelingen. De gemeente Barneveld organiseert op woensdag 24 maart een informatieavond voor haar inwoners in de Veluwehal. Daarnaast kunnen alle burgernetters in de nieuwe gemeenten binnenkort een eerste (digitale) nieuwsbrief verwachten.

Uitbreiding
In samenwerking met de gemeente Doesburg, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden en Rozendaal bereidt de politie Gelderland-Midden nu de volgende uitbreiding van Burgernet voor. Deelnemers in deze gemeenten kunnen zich al aanmelden via de website. Begin 2011 moeten alle inwoners van de hele politieregio deelnemer van Burgernet kunnen worden.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---