Gemeente Boarnsterhim


Spelregels "Vinden eerste Kievitsei"

Burgemeester T. Baas roept de vinder van het eerste kievitsei in onze gemeente op om het eerste legsel haar te komen aanbieden.

De (loco)burgemeester zal in samenspraak met de vertegenwoordiger van de vogelwacht of een andere deskundige controleren en vaststellen of er sprake is van een vers ei (lotterje). Is dat het geval en voldoet de vinder aan de voorwaarden, dan wordt hij/zij erkend als officiële vinder van het eerste kievitsei in Boarnsterhim.

Aanmelding
De vinder meldt zich bij de gemeente Boarnsterhim op tel. (0566) 629 393 of 629 380 én bij de vogelwacht ter plaatse. De gemeente controleert vervolgens of het mogelijk om het eerste kievitsei in de provincie gaat. Is dat het geval dan kan de vinder het ei aanbieden aan de Commissaris van de Provincie Fryslân. Het tweede ei dat gevonden wordt in de gemeente waarin het eerste Friese ei van de Provincie is gevonden, wordt beschouwd als het eerste ei van de gemeente en wordt als zodanig aangeboden aan de desbetreffende burgemeester.

Worden er twee eieren (bijna) tegelijkertijd worden gevonden, dan geldt het eerst gemelde ei als eerste ei. De vinder moet dus snel zijn vondst melden bij de gemeente, voorzitter van de Fûgelwacht of politie.

Buiten kantooruren
Wordt het ei buiten kantooruren of in het weekeinde gevonden dan moet de vinder zijn vondst melden bij:
A. de meldkamer van de politie via het servicenummer 0900 - 8844 (bureau Grou) met name wanneer het gaat om het eerste kievitsei van Fryslân of
B. een bestuurslid van één van de Fûgelwachten. Het bestuurslid noteert dan naam, tijdstip en vindplaats. Vervolgens moet de vinder de eerstvolgende werkdag contact opnemen met de gemeente. De gemeente kan via de notitie van de Fûgelwacht of politie controleren wie de eerste vinder is, mochten meerdere vinders zich melden.