Gemeente Spijkenisse


Koninklijke onderscheiding voor Peter Belinfante

11 maart 2010

P.W. Belinfante

Peter Belinfante, lid en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Spijkenisse, ontving op woensdag 10 maart 2010 een Koninklijke onderscheiding.

Burgemeester Mirjam Salet reikte de onderscheiding aan hem uit tijdens de afscheidsbijeenkomst van de `oude' gemeenteraad. De heer Belinfante werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter Belinfante is sinds september 1982 onafgebroken lid van de gemeenteraad van Spijkenisse. De heer Belinfante is bovendien sinds 2008 eerste plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Spijkenisse.

De heer Belinfante is ook wethouder geweest in Spijkenisse. In de periode 1982 tot 1986 had hij sociale zaken, werkgelegenheid en volksgezondheid in zijn portefeuille. Van 1994 tot 2002 had de heer Belinfante de eerste 4 jaar sociale zaken, werkgelegenheid, volksgezondheid en volkshuisvesting in zijn portefeuille; in de tweede periode ruimtelijke ordening, financiën en automatisering. De heer Belinfante neemt door zijn functie als wethouder en gemeenteraadslid, deel aan diverse regionale besturen: de stadsregio, gemeenschappelijke regelingen, stichting bereikbaarheid Rijnmond, provinciaal overlegorgaan verkeersveiligheid en de bestuurlijke kamer vervoerregio.

In de periodes 1990 tot 1994 en 2005 tot 2010 is de heer Belinfante fractievoorzitter van de VVD in Spijkenisse. Sinds 2006 is hij voorzitter van de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. De heer Belinfante leidde ook hoorzittingen van deze raadscommissie met betrekking tot de Wet ruimtelijke ordening.

De heer Belinfante heeft zich de afgelopen 27 jaar ontwikkeld tot een gedreven, inhoudelijk deskundig en vasthoudend bestuurder. Hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Spijkenisse tijdens de groeikernfase, maar ook aan ontwikkelingen op het gebied van volksgezondheid, zoals bij de realisatie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in de tachtiger jaren. Als wethouder Ruimtelijke Ordening heeft hij bijgedragen aan de transformatie van het uit de jaren tachtig stammende stadscentrum van Spijkenisse.