Gemeente Halderberge


Vertraging werkzaamheden Pastoor van Breugelstraat

Door langdurige vorst en wateroverlast is er bij de werkzaamheden aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd flinke vertraging opgetreden. Momenteel wordt hard gewerkt om de achterstand zo veel mogelijk te beperken. Toch kan de Pastoor van Breugelstraat op zijn vroegst eind juni pas weer opengesteld worden.

Extreem winterweer

De aannemer heeft zelfs tijdens de sneeuwval rond de kerstvakantie doorgewerkt om de schade aan de planning zo veel modelijk te beperken. Toch heeft het extreme winterweer voor een flinke achterstand gezorgd.

Werkzaamheden hervat

De werkzaamheden zijn inmiddels weer hervat. Verwacht wordt dat begin april gestart kan worden met asfaltering tot aan de Bosschenhoofdsestraat. Hierdoor zal Bosschenhoofd vanuit Oudenbosch weer beter bereikbaar worden. De omleiding voor doorgaand verkeer blijft gelden om overlast in de kern te beperken.

Doel: einde wateroverlast

Door de aanleg van een 2e rioolleiding en afkoppeling van de hemelwaterafvoer van het vuilwaterriool wordt de wateroverlast op diverse locaties in Bosschenhoofd voor 95% opgelost. De 2e buis gaat regenwater opvangen dat van daken, opritten en straten komt. Met deze ingrijpende 3e en laatste fase komt er een einde aan de ingrijpende werkzaamheden op deze gebiedsontsluitingsweg.

Onderhoud Pagnevaartdreef uitgesteld

Om de bereikbaarheid van Bosschenhoofd zo veel mogelijk te kunnen garanderen, worden de onderhoudswerkzaamheden aan de Pagnevaartdreef opgeschoven. De werkzaamheden stonden gepland voor dit voorjaar en zullen pas starten als de reconstructie van de Pastoor van Breugelstraat volledig is afgerond.