Rijksvoorlichtingsdienst

Nieuwe LNV-Attachés benoemd

In de buitenlandse dienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zijn nieuwe attachés benoemd in Bangkok, Boedapest, Genève, Jakarta, Moskou, Nairobi, Peking, New Delhi, Parijs, Warschau en Tunis.

De LNV-attachés beginnen rond de zomer van 2010 met hun werkzaamheden. De benoemingen zijn voor maximaal vier jaar.

Mevrouw mr. drs. D.J. Dernison (35) wordt LNV-raad te Bangkok met als werkgebied Thailand, Vietnam en Filippijnen. Zij volgt de heer ir. R.J. Konijn op die zal terugkeren naar het ministerie in Den Haag. Mevrouw Dernison is sinds maart 2010 tijdelijk werkzaam als Project-attaché bij het LNV-bureau te Moskou. Daarvoor werkte zij als jurist beroep en bezwaar bij de Voedsel- en Waren Autoriteit.

De heer ir. M.A.C. Homan (35) wordt LNV-raad te Boedapest met als werkgebied Hongarije, Oostenrijk en Slovenië. Hij volgt de heer ir. J.A. Landstra op die zal terugkeren naar het ministerie in Den Haag. De heer Homan is sinds 2000 in dienst van het ministerie van LNV. Momenteel werkt hij als Beleidsmedewerker cluster marktfacilitatie bij de directie Agroketens en Visserij.

De heer ir. P.L. Gooren (58) wordt LNV-raad bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging te Genève. Hij volgt de heer mr. M.P.C. Huige op die zal terugkeren naar het ministerie in Den Haag. De heer Gooren is sinds 1998 in dienst van het ministerie van LNV. Momenteel is hij werkzaam als Europees Nationaal Expert bij de Europese Commissie.

De heer ir. J.F. Rummenie (56) wordt LNV-raad te Jakarta met als werkgebied Indonesië tevens voor de Association of South-East Asean Nations (ASEAN), Federatie Maleisië en Singapore.

Hij volgt de heer mr. J.M.P.H. van der Zijden op die zal terugkeren naar het ministerie in Den Haag. De heer Rummenie is sedert 1983 in dienst van LNV. Momenteel werkt hij als beleidscoördinator cluster beleid en strategie bij de directie Internationale Zaken.

Mevrouw S.J.C.W. van Tilburg (41) wordt LNV-raad te Moskou met als werkgebied Rusland en Kazakstan. Zij volgt de heer ir. M. Overheul op. Mevrouw van Tilburg is sedert 1992 in dienst van LNV. Momenteel is zij gedetacheerde vanuit LNV als EU adviseur bij de Tweede kamer der Staten Generaal. Daarvoor werkte zij als LNV-attaché bij de Permanente Vertegenwoordiging voor Nederland bij de Europese Unie in Brussel.

De heer ir. M. Overheul (54) wordt LNV-raad te Peking met als werkgebied Volksrepubliek China (incl. Hong Kong) en Mongolië. Hij volgt de heer ir. H.J.W. van Duijn op. De heer Overheul is sedert 1983 in dienst van het ministerie van LNV. Momenteel werkt hij als LNV-raad te Moskou.

De heer ir. H.J.W. van Duijn (42) wordt LNV-raad te New Delhi met als werk-gebied India, Nepal en Sri Lanka. Hij volgt de heer mr. W.J. Wolff op. De heer van Duijn is sinds 1991 in dienst van het ministerie van LNV. De heer van Duijn is momenteel LNV-raad te Peking.

De heer mr. W.J. Wolff (61) wordt LNV-raad te Nairobi met als werkgebied Kenia, Oeganda, Tanzania, tevens voor UNEP. Hij volgt de heer D.J. Bruinsma op die zal terugkeren naar het ministerie in Den Haag. De heer Wolff is sinds 1991 in dienst van het ministerie van LNV. De heer Wolff is momenteel LNV-raad te New Delhi.

De heer ir. N.A. van Opstal (55) wordt LNV-raad te Parijs. Hij volgt mevrouw drs. M.A.J. Vaes op die zal terugkeren naar het ministerie in Den Haag. De heer van Opstal is sinds 1981 in dienst van het ministerie van LNV. Momenteel is hij werkzaam als directeur-generaal European and Mediterrenean Plant Protection Organization (EPPO).

De heer drs. A.J.M. van Poppel (59) wordt LNV-raad te Warschau met als wekgebied Polen, Estland, Letland, Litouwen, Finland en Wit-Rusland. Hij volgt de heer ing. R.A.P.N.M. Tans op die gebruik zal maken van flexibel pensioen. De heer van Poppel is sinds 1977 in dienst van LNV. Momenteel is hij werkzaam als beleidscoördinator Team markt en Prijsbeleid bij de Programmadirectie Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Mevrouw H. Ashtari (58) wordt Projectattaché te Tunis met als werkgebied Tunesië, Libië, Algerije en Marokko. Mevrouw Ashtari is sinds 1994 in dienst van het ministerie van LNV. Momenteel is zij werkzaam als senior beleidsmedewerker cluster marktfacilitatie bij de directie Agroketens en Visserij.

Noot voor redacties (