Aantal sollicitanten per vacature verdriedubbeld

11/03/2010 11:29

Direct Wonen N.V.

Direct Wonen organiseert maandelijks wervingsavonden om de grote toestroom aan sollicitanten per vacature te kunnen verwerken. Het doel van de wervingsavond is om snel een eerste indruk te krijgen van de vele potentiële kandidaten. Tijdens de wervingsavond worden speed dates gehouden, aangevuld met discussies over diverse thema's. "Aan het eind van de avond hebben wij een eerste indruk van de verschillende kandidaten en hebben de kandidaten een indruk van ons bedrijf. Geschikte kandidaten worden vervolgens uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek" aldus Roberto Hooplot, manager Human Resources.

De kandidaten reageren enthousiast over de wervingsavonden. In het bijzonder worden de wijze waarop de avond is opgezet en de kennismaking met de verschillende medewerkers van Direct Wonen zeer gewaardeerd. Men krijgt op één avond een goede indruk van het bedrijf, de functie en de mensen die binnen de organisatie werkzaam zijn.

Sinds de kredietcrisis is een en ander veranderd in de arbeidsmarkt. De markt is veranderd van een sollicitanten- naar een werkgeversmarkt en het aantal sollicitanten per vacature is soms zelfs verdrievoudigd. Niet alleen de kwantiteit is toegenomen maar ook de kwaliteit van de sollicitanten. Vacatures worden sneller vervuld met sollicitanten die direct goed aansluiten bij de functie-eisen. Daarbij merken wij tevens dat de sollicitanten realistischer zijn geworden in de eisen die zij stellen dan voor de crisis.

Direct Wonen groeit in 2010 verder. "Daarvoor hebben we talenten nodig" stelt Roberto Hooplot, Manager Human Resources. Hij vervolgt: "Zelfs in deze ruimere arbeidsmarkt blijft talent een schaars goed. Zeker commerciële talenten. Voor deze groep hebben wij altijd wel een functie binnen onze organisatie."

Terwijl veel bedrijven saneren in recruitment investeert Direct Wonen juist hierin. Op 1 maart jl. is Babette Bajema gestart als Senior Recruiter om meer vorm te geven aan de afdeling. Bajema heeft heel veel ervaring opgedaan in het recruitment- en opleidingsvak. Per 1 april a.s. komt Naomi Lindner haar team versterken. Lindner heeft ruime ervaring opgedaan als vestigingsmanager van een landelijk opererend uitzendbureau.

Over Direct Wonen

Direct Wonen is een onderneming die actief is in bemiddeling in vastgoed (woonruimte) en financiële diensten. Direct Wonen laat al jaren een sterke groei zien, en is marktleider op het gebied van bemiddeling in particuliere woonruimte in Nederland met een marktaandeel van circa 21%. Alle activiteiten maken gebruik van de unieke online database met ruim 1 miljoen geregistreerde woningzoekenden en ruim 5 miljoen unieke bezoekers per jaar op de sites van de Direct Wonen onderdelen. Veel processen zijn internetgedreven. In totaal zijn ca. 300 medewerkers in dienst.

De drie onderdelen tezamen: het internet, het nationale vestigingsnetwerk en de centrale klantenservice, zorgen voor een optimale service richting onze cliënten. Direct Wonen heeft drie - complementaire - kernactiviteiten die zijn ondergebracht in drie divisies:

Verhuur: verhuurbemiddeling via vestigingen, verhuurmakelaars en via internet;

Vastgoed: verkoop van Nieuwbouw en bestaande woningprojecten;

Financiële Diensten: bemiddeling in financiële diensten.

Direct Wonen is opgericht in 1990 en heeft een beursnotering aan de London Stock Exchange





http://www.directwonen.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,