Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 11-03-2010

Vijf aanhoudingen

UTRECHT De politie hield op woensdag 10 maart vijf Hongaren onder verdachte omstandigheden aan.

Rond 13.20 uur kreeg de politie de melding dat vijf personen op de Agamemnondreef zich verdacht gedroegen. Daarbij keken zij in tuinen en waren kennelijk op het dievenpad. Zij zouden met een bestelbus zijn gekomen. Ter plaatse troffen agenten de bestelbus met daarin de vijf verdachten, twee mannen van 43 jaar, mannen van 29 en 37 jaar en een vrouw van 38 jaar en allen met de Hongaarse nationaliteit, aan. In het busje lag inbrekersgereedschap en zij hadden een laptop bij zich.

Meerdere getuigen verklaarden dat de groep daar al enige tijd verdacht in brandgangen en bij woningen rondhing en dat één van hen continu op de laptop aan het tikken was. De agenten hielden daarop de verdachten aan en namen de bestelbus en de laptop in beslag. De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten

Tandpasta

UTRECHT Een man werd op woensdag 10 maart aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 16.40 uur zag een medewerker van een winkel aan het Godebaldkwartier dat twee mannen voor het tandpastaschap stonden. Eén van hen pakte een doos met tandpasta en gooide die leeg in de tas van de ander. Daarna liepen de mannen apart richting de uitgang. Bij de uitgang hield de medewerker de man met de tas tegen, de andere verdachte wist te ontkomen. De aangehouden verdachte, een 33-jarige man uit Utrecht, bleek bijna vijftig tubes tandpasta te hebben gestolen. De verdachte werd aan agenten overgedragen. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Partij vermoedelijk gestolen goederen

UTRECHT De politie nam op woensdag 10 maart een partij vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen in beslag. Eén verdachte werd aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten op woensdagmiddag een onderzoek in een schuur van een woning aan de Nicolaas Ruychaverstraat in. In de schuur troffen zij onder andere enkele honderden pakjes sigaretten, meer dan honderd spaarlampen en tientallen telefoons aan. Daar deze spullen vermoedelijk van diefstal afkomstig waren, werden zij in beslag genomen.

De verdachte, een 59-jarige man uit Utrecht, bleek niet aanwezig te zijn. Agenten namen telefonisch contact met hem op en verzochten hem ter plaatse te komen. Dat was op dat moment niet mogelijk, waarop hij werd verzocht naar het politiebureau te komen. De verdachte meldde zich aan het begin van de avond bij het politiebureau aan de Kaap Hoorndreef en werd aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Naar de herkomst van de goederen doet de politie eveneens onderzoek.