Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-03-2010

Bredaas stel op rooftocht in de binnenstad

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 15.30 uur een 35-jarige Bredanaar en zijn 33-jarige vriendin uit Breda aangehouden wegens winkeldiefstal. Agenten van het DDIT, een speciaal team dat probeert inbraken, straatroven en overvallen in het district Breda tegen te gaan, zagen het tweetal bij een bushalte op de Karnemelkstraat met diverse volle tassen. De man en de vrouw, die bij de politie bekend zijn vanwege winkeldiefstallen, hadden niet overal bonnetjes van en konden de herkomst van de goederen niet goed verklaren. Uit onderzoek bleek al snel dat ze bij minimaal drie winkels spullen hadden
gestolen. Het stel is op het bureau ingesloten en in verzekering gesteld.

Man uit Oudenbosch (28) gaat door het lint in Rucphen

RUCPHEN: Een 28-jarige man uit Oudenbosch is woensdagavond rond 21.30 uur aangehouden wegens mishandeling en vernieling. Hij had kort daarvoor zijn 23-jarige broer en diens vriend mishandeld bij een woning in Rucphen. De Oudenboscher ging door het lint toen zijn broer hem weigerde wiet te geven. Hij sloeg zijn broer en diens vriend met een helm en een lat. Ook vernielde hij bloembakken, een hekwerk en een ruit. De verdachte is op het bureau ingesloten.

Politie controleert brom- en snorfietsen op de Nassausingel

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag een bromfietscontrole gehouden op de Nassausingel. Er werden tussen 13.00 en 17.30 uur 36 brom- en snorfietsen onderworpen aan een test op de rollerbank. Daarop werden acht bekeuringen uitgeschreven waarvan de helft voor een te hoge constructiesnelheid. Dat houdt in dat de brom- of snorfiets is opgevoerd. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 84 km/uur.

Bredanaar overloopt inbrekers en moet autosleutels inleveren

BREDA: Een 47-jarige Bredanaar heeft woensdagavond kort na 22.00 uur twee inbrekers overlopen. Hij stapte zijn woning aan de Kerkhofweg binnen en werd gedwongen zijn autosleutels af te geven. Daarbij werd hij met een breekijzer geslagen. Even later werd de BMW van de man brandend aangetroffen in de Gertrudisstraat. Het brandje was snel onder controle. De politie heeft de auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 11-03-2010 11:16 | © Regio Midden en West Brabant |