Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.50 uur

Utrecht, 11-03-2010

Gewelddadige winkeldief aangehouden

DE BILT De politie heeft woensdagavond op de Looydijk een man in een winkel aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Rond 19.15 uur kreeg de politie een melding dat een man zich gewelddadig gedroeg in een winkel aan de Looydijk. Ter plaatse bleek dat een gewelddadige winkeldief inmiddels door een medewerker naar de grond was gewerkt en onder bedwang werd gehouden. De verdachte, een 39-jarige man uit Zeist, was na het winkelen bij de kassa gekomen maar wilde niet afrekenen.

De verdachte werd door het personeel tegengehouden maar begon direct om zich heen te slaan. De politie heeft de Zeisternaar voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor beroving

DE BILT - Woensdagavond heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij met geweld een bromfiets van een meisje wilde stelen.

Een 17-jarig meisje uit Bilthoven reed omstreeks 22.45 uur op haar bromfiets over de Hessenweg. Plotseling werd het meisje ter hoogte van de Bank tot stoppen gedwongen door twee jongens. De jongens wilde het meisje van haar bromfiets aftrekken en waren voornemens de bromfiets te stelen. Het meisje verzette zich hevig. Op dat momnet kwam een automobilist langsrijden. Vermoedelijk kozen, mede hierdoor en het verzet van het meisje, de jongens eieren voor hun geld en namen de benen. Een andere automobiliste was eveneens getuige van de poging beroving en zette de achtervolging in.

De getuige gaf aan de politie hun positie en signalementen door. Niet veel later zagen agenten twee jongens, die volledig aan de opgegeven signalementen voldeden, op de Holle Bilt lopen. De jongens werden aangehouden. Hier pleegde beiden verzet. Uiteindelijk werd het tweetal, 17 en 18 jaar beiden uit Zeist, met gepast geweld aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

DE BILT Op de Dorpsweg vond woensdagmorgen een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 54-jarige man uit Maartensdijk reed omstreeks 11.30 uur met zijn auto over de Dorpsweg vanuit de richting van Bilthoven. Ter hoogte van de Otto Doornenbalweg wilde de man linksaf slaan. Hierbij had hij een 23-jarige vrouw op haar bromfiets niet gezien waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw raakte gewond en werd met onder andere letsel aan haar arm naar het ziekenhuis overgebracht.