Centraal Beheer beste reisverzekering bij diefstal/verlies laptop

11/03/2010 12:09

EXT Internet Consultancy B.V.

Centraal Beheer beste reisverzekering bij diefstal/verlies laptop

Subkop: Vergoedingen laptop bij reisverzekeraars laten grote verschillen zien.

Steeds meer vakantiegangers nemen een laptop mee op reis. Maar wat als deze bijvoorbeeld gestolen wordt? Een kortlopende reisverzekering biedt daarvoor een oplossing. Of niet? Reisverzekeringblog.nl zocht het uit en kwam tot verrassende conclusies.

Het onafhankelijke weblog over reisverzekeringen www.reisverzekeringblog.nl, heeft onderzoek gedaan naar de verzekeringsvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering bij verlies of diefstal van een laptop. De voorwaarden van zeven bekende reisverzekeraars zijn onder de loep genomen.

Hieruit is naar voren gekomen dat er aanzienlijke verschillen zijn in de hoogte van de vergoedingen en de gehanteerde afschrijvingsregelingen. Ook blijkt het niet altijd duidelijk te zijn welke afschrijvingsmethodiek de reisverzekeraar hanteert om de vergoeding te bepalen.

Nieuwwaarde- of dagwaardevergoeding

Wordt tijdens je vakantie, een vrijwel nieuwe laptop van zeven maanden oud gestolen, dan krijg je bij ABNAMRO de dagwaarde vergoed. Bij een aantal andere verzekeraars waaronder Centraal Beheer, FBTO, Mondial Assistance, Europeesche en Univé daarentegen de volledige nieuwwaarde. Dit heeft te maken met de verschillende afschrijvingregelingen die de reisverzekeraars hanteren.

Centraal Beheer beste voorwaarden

De reisverzekeraar met de beste voorwaarden bleek Centraal Beheer te zijn. Zowel de hoogte van het verzekerd bedrag als gehanteerde afschrijvingsregeling zorgen er voor dat Centraal Beheer de beste keuze is wanneer je een laptop mee op reis neemt.

Advies van Reisverzekeringblog.nl

Kijk ook altijd naar de vergoedingen en de verzekeringsvoorwaarden alvorens je een reisverzekering afsluit. Zeker wanneer je kostbare elektronica meeneemt zoals computers en mobiele telefoons. Reisverzekeraars hanteren verschillende vergoedingsregelingen. In de praktijk kan dat betekenen dat je minder vergoed krijgt bij een eventuele schade.

De uitkomsten van het onderzoek zijn te lezen op: http://www.reisverzekeringblog.nl/onderzoek-laptop-reisverzekeraars





http://www.reisverzekeringblog.nl/