Gemeente Heerenveen

wethoud...

---


---

Wethouder Scheweer stopt als wethouder Heerenveen

Wethouder Meine Scheweer stopt als wethouder van de gemeente Heerenveen. Hij verlaat het college op het moment dat een nieuw college geformeerd is. Scheweer maakt bijna 20 jaar onafgebroken deel uit van het college van burgemeester en wethouders van Heerenveen. Daarmee is hij de langstzittende wethouder in Fryslan in één gemeente.

Scheweer is lid van het CDA. Het bestuur van de afdeling Heerenveen van het CDA heeft vorig jaar gekozen geen wethouderskandidaat aan de ledenvergadering voor te leggen. Het bestuur wilde de nagenoeg nieuwe fractie in de gelegenheid stellen om op grond van de verkiezingsuitslag een eigen afweging te maken. Het bestuur had wel gevraagd aan Scheweer om als kandidaat beschikbaar te blijven. De fractie van het CDA heeft besloten een nieuwe koers te varen. Scheweer respecteert deze keuze van zijn partij.
Meine Scheweer geeft aan graag in het openbaar bestuur te blijven. Hij is door zijn bestuurlijke ervaring, dossierkennis en kennis van verschillende portefeuilles een echte generalist en all-rounder.


---