Vereniging Eigen Huis

Aannemer Verkerk failliet

Aannemer Verkerk failliet Aannemersbedrijf Verkerk uit Zevenaar is failliet. Verkerk, één van de grootste aannemersbedrijven in de Achterhoek, heeft 175 mensen in dienst. Het faillissement is het gevolg van de hachelijke financiële situatie van het bedrijf door voornamelijk de slechte economie en de strenge winter.

Bouwprojecten liggen stil
Door het faillissement liggen momenteel tientallen bouwprojecten stil. De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart. Een geluk bij een ongeluk is dat de bouwer onder GIW-garantie (tegenwoordig Woningborg-garantie) bouwt. âDat betekent dus dat de woningen gegarandeerd worden afgebouwdâ, aldus woordvoerder van Vereniging Eigen Huis Hans André de la Porte. âDoordat dit door een andere bouwer gebeurt, zal het allemaal alleen wat langer duren.â

Afbouwgarantie
André de la Porte wijst gedupeerden erop dat er nu onrust kan ontstaan op de bouwplaats. Zo kunnen onderaannemers reeds geplaatste bouwmaterialen zoals dubbelglas of kozijnen meenemen, omdat ze anders bang zijn dat ze naar hun geld kunnen fluiten. Of dit nu wel of niet mag, het belangrijkste is dat er een afbouwgarantie is. Woningborg moet namens de kopers voor een oplossing zorgen.

Advies Vereniging Eigen Huis
Vereniging Eigen Huis volgt de ontwikkelingen nauwlettend. Ze adviseert gedupeerden om alle onbetaalde rekeningen aan de bouwer en onderaannemers niet meer te betalen.