Gemeente Asten

Controle hondenbelasting

In de gemeente Asten wordt hondenbelasting geheven. Iedereen die één of meer honden houdt, is belastingplichtig en is wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting.

De hondenwachter van de gemeente Asten gaat in 2010 extra controleren op het bezit van honden. Er wordt aangebeld om het hondenbezit te inventariseren. De hondenwachter kan zich altijd legitimeren.

Als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, dan ontvangt u een aanmeldformulier. Als u niet thuis bent als de controleur aanbelt en de controleur heeft het vermoeden dat er één of meer honden gehouden worden, dan wordt een aanmeldformulier op het adres achtergelaten. In dat geval bent u verplicht dit aangiftebiljet hondenbelasting binnen veertien dagen ingevuld terug te sturen.

Tarieven hondenbelasting

De hoogte van de aanslag is afhankelijk van het aantal honden dat u heeft opgegeven.

Voor de 1e hond betaalt u EUR 70,=

Voor de 2e hond betaalt u EUR 89,=

Voor de 3e en volgende hond betaalt u EUR 118,=

Het kenneltarief bedraagt EUR 162,=

Aanmeldformulier aanvragen

U kunt het formulier telefonisch aanvragen via telefoonnummer (0493) 671 212 of een mailtje sturen naar kcc@asten.nl. U krijgt dan een aanmeldformulier toegezonden met het verzoek dit in te vullen en terug te sturen naar de gemeente. Na ontvangst van het ingevulde aanmeldformulier ontvangt u van de gemeente een hondenpenning.

Informatie

Voor meer informatie, kunt u terecht bij het team Belastingen van de afdeling Interne Dienstverlening in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is open van maandag tot en met vrijdag van 08.30-12.30 uur. Hebt u nog vragen? Neemt u dan contact op met het team Belastingen, tel. (0493) 671 303.