Gemeente Smallingerland

Sportgala: dit zijn onze kampioenen!

Tijdens het Sportgala 2009 heeft burgemeester Bert Middel de Smallingerlandse kampioenen gehuldigd. De prijzen ging dit jaar naar:
* Douwe Amels werd kampioen hoogspringen bij de junioren op 27 juni en werd 5e bij het NK senioren.

* Jonathan Rozema won 100 meter vlinderslag zwemmen lange baan tijdens het NK junioren op 21 juni.

* Esmee van Sloten won het NK Judo onder de 17 jaar in de gewichtsklasse boven 70 kilo

* Marwin Iedema won eind augustus de nationale triathlontitel in zijn leeftijdsklasse. Marwin is 16 jaar.

* Mariska Kramer won het NK Duathlon in september. Ze werd 6e tijdens de Ironman in Kentucky en 4e tijdens de halve marathon in East London, Zuid Afrika.

* Geeuwke van der Heide werd Nederlands Kampioen Wipschieten. Dat is precisiewerk met de boog om een kleine platte schijf op ruim 10 meter hoogte te raken.

Er werden ook een aantal teams kampioen:

* De springgroep van de Drachtster Gymnatiek Combinatie won het onderdeel tafelspringen tijdens het NK turnen.
* Het 3e team van Adonis won het NK Acrogym voor dames in jeugdgroep A en werd later ook nog 6e tijdens het EK in Portugal.
* De Drachtster rolstoelrugbyvereniging de Quad Fighters werden Nederlands Kampioen.

Tijdens het sportgala werd Ubel Dijk (lange afstandloper) uitgeroepen tot sportman van het jaar. Mariska Kramer-Postma (duathlon/triathlon) werd sportvrouw van 2009.
Net als vorig jaar werd Esmee van Slooten (judo) ook deze keer gekozen als sporttalent van het jaar. Het team acrogymmers van Adonis 1 werd sportploeg van het jaar.
De sportvrijwilliger van het jaar is dit jaar te vinden bij VV Drachten. Tom de Groot kreeg deze eretitel toebedeeld. Sportvereniging van het jaar werd judovereniging Shi-han.