Gemeente Best

Koninklijke onderscheidingen voor Mulder en Hozewol

09-03-2010

Burgemeester Yvo Kortmann heeft op 9 maart een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan André Mulder en John Hozewol. Zij ontvingen de onderscheiding ter gelegenheid van hun afscheid als raadslid voor de PvdA. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer André Mulder
De heer Mulder is vanaf 1997 tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 onafgebroken lid geweest van de gemeenteraad Best. Na een korte periode als raadslid is hij in 1998 benoemd tot wethouder. Tot zijn portefeuille behoorden de werkvelden Onderwijs en Peuterspeelzaalwerk, Financiën en Economische Zaken. In 2002 is hij opnieuw tot raadslid gekozen en vulde hij de rol van fractievoorzitter in.

Niet alleen vanuit zijn raadslidmaatschap en wethouderschap heeft de heer Mulder een belangrijke bijdrage geleverd aan het gemeentelijk beleid op het gebied van onderwijs, jeugd en jongeren. Sinds 2002 is hij bestuurslid van de Stichting Peuterspeelzalen Best. Binnen deze stichting zet hij zich in voor de professionalisering van het peuterspeelzaalwerk en harmonisering van het peuterspeelzaalwerk en kinderopvang. In zijn bijdragen heeft hij ook gebruik gemaakt van zijn werkervaring als jongerenopbouwwerker in Hoensbroek - Heerlen en directeur van de Nutsbasisschool De Schakel in Best. Naast al deze activiteiten heeft de heer Mulder in 2005 als mede-initiatiefnemer aan de wieg gestaan van Stichting De Omslag. Hier is hij in de periode 2005-2008 ook bestuurslid geweest. Momenteel is hij voorzitter van de Stichting Kunst en Cultuur Best-Oirschot, een functie die hij sinds 2002 vervult.

De heer John Hozewol
De heer Hozewol is in september 1992 gekozen als lid van de raad van de gemeente Best en in 1994 herkozen. Hij is sindsdien raadslid gebleven, afgezien van een korte onderbreking tussen april 1998 en november 1998.

Doordat hij zich altijd positief kritisch heeft opgesteld als raads- en commissielid heeft de heer Hozewol een belangrijke bijdrage geleverd aan de besluitvorming in de gemeenteraad. Zijn hechte band met zijn achterban en kiezers heeft bij zijn functioneren als raadslid altijd een belangrijke rol gespeeld. Met name kwam hij op voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving. Daarnaast is hij tientallen jaren actief geweest in het vakbondswerk in Best en Son en Breugel. Ruim 30 jaar heeft hij de functie van secretaris FNV Bouw, afdeling Best - Son en Breugel vervuld.


---