Politie Gelderland-Zuid

Politie rondt onderzoek openlijke geweldpleging af

Geldermalsen, 11-03-2010 o De politie heeft deze week het onderzoek afgerond naar de openlijke geweldpleging die plaatsvond in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november vorig jaar. Deze vond plaats bij het hertenkamp aan de Rijksstraatweg in Geldermalsen. Bij deze zaak waren 6 verdachten betrokken. Het betrof een 17-, 18- en een 19-jarige jongen uit Geldermalsen en een 16-, 18- en 19-jarige jongen uit Buren. Twee 20-jarige slachtoffers, beiden afkomstig uit Geldermalsen, raakten daarbij licht gewond.

Die nacht raakten de twee mannen uit Geldermalsen betrokken bij een mishandeling gepleegd door de zes. Beide mannen krijgen klappen en hun fietsen werden vernield. Van de mishandeling en de vernieling waren verschillende getuigen. De politie heeft alle partijen gehoord en proces-verbaal opgemaakt.

De 18- en 19-jarige verdachten uit Geldermalsen en de 18-jarige jongen uit Buren worden strafrechtelijk vervolgd voor openlijke geweldpleging. Het aandeel van de overige verdachten was gering of kon niet worden bewezen. Daarom worden zij niet vervolgd. De verdachten zijn niet aangehouden maar werden uitgenodigd om naar het bureau te komen. (14)

Laatst gewijzigd 11-03-2010 13:29 | © Regio Gelderland-Zuid |