Gemeente Urk

Koninklijke onderscheiding bij afscheid gemeenteraad Urk

Woensdag 10 maart 2010 heeft de gemeenteraad van Urk afscheid genomen van de zitting hebbende raadsleden tijdens een bijzondere raadsvergadering.

Tijdens deze raadsvergadering kwam de gemeenteraad voor de laatste keer in de oude samenstelling bijeen. Negen gemeenteraadsleden komen niet terug in de nieuwe gemeenteraad. Als vertegenwoordiger van Hare Majesteit Koningin Beatrix reikte burgemeester Jaap Kroon een koninklijke onderscheiding uit aan de heer Sjoerd Pasterkamp, nestor van de gemeenteraad. Voor zijn bijzondere verdienste als gemeenteraadslid is hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Â

De heer Sjoerd Pasterkamp is meerdere perioden lid geweest van de gemeenteraad van Urk (1994 tot 2010) voor de fractie van de SGP. De laatste jaren was hij nestor van de gemeenteraad. Voor zijn onafgebroken inzet als raadslid voor de burgers van Urk, zijn provinciaal politieke activiteiten en zijn inzet op kerkelijk-/onderwijsterrein is de heer Pasterkamp benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Naast zijn inzet voor de gemeenteraad van Urk is hij ook maatschappelijk actief. Vanaf 1979 is hij onafgebroken zondagschoolmeester van de zondagschool `Eben-Haëzer' van de Oud Gereformeerde gemeente `Jachin Boaz'. Ook is hij van december 1992 tot januari 2009 voorzitter geweest van de Provinciale Vereniging SGP Flevoland. Naast de Provinciale Verkiezingen organiseert deze vereniging ook de Waterschapsverkiezingen voor de SGP. Hij heeft daarin een leidende rol vervuld. Als voorzitter onderhield hij ook de contacten met de plaatselijke SGP-afdelingen in Flevoland. Voor zijn grote inzet op meerdere terreinen kreeg hij de versierselen opgespeld van Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Â

Verder werd er afscheid genomen van acht gemeenteraadsleden. Fokke Snoek is twee perioden lid geweest van de gemeenteraad van Urk (maart 2002 tot maart 2010) voor de fractie Christen Unie. Ale Toering was vanaf maart 2006 tot heden lid voor de fractie van de Christenunie. Albert Pieter Hakvoort was lid van de gemeenteraad juni 2007 voor de SGPâfractie. Daarvoor was hij drie perioden wethouder voor de SGP. Ben Visser zat in de gemeenteraad in de periode maart 2007 tot 2010 voor de fractie Christen Unie. De CDA-fractie nam afscheid van de raadsleden Tjeerd de Boer (maart 2006 tot heden) en Tiemen Hakvoort die twee raadsperioden lid was. Margriet Romkes-Kramer was lid van de gemeenteraad voor de Christen Unie-fractie van maart 2006 tot maart 2010 en Leendert Visser was twee perioden lid (2002 tot 2010) voor de fractie van de SGP.