Gemeente Middelburg

Â
Betrokkenen Porthos

Doorbraak consultatiebureau naar Porthos

In Porthos wordt nu hard gewerkt aan de verbouwing in verband met de komst van de jeugdgezondheidszorg van de GGD Zeeland voor kinderen van 0 tot 19 jaar. Woensdag 10 maart gaven Albert de Vries (wethouder gemeente Middelburg) en Ronald de Meij (directeur GGD Zeeland) het startschot voor de werkzaamheden.

Het gebouw van het consulatiebureau (Stadhuisstraat 6) wordt doorgebroken en samengevoegd met Porthos. Het consultatiebureau gebruikt vanaf september ook de voordeur van Porthos. Tot die tijd is het consultatiebureau bereikbaar via het parkeerterrein aan de Sint Sebastiaanstraat.

Porthos is het loket van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Inwoners kunnen aan het loket hulp krijgen bij het aanvragen van een Wmo voorziening zoals hulp in het huishouden of het aanvragen van een scootmobiel. Ook kunnen inwoners terecht voor informatie over bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, activiteiten in de wijk of het organiseren van een buurtfeest.
Per 2011 moeten alle gemeenten tenminste één CJG hebben waar ouders en kinderen terecht kunnen voor informatie en advies. In Porthos vindt ook zwangerschapsgymnastiek plaats en de controle op de groei en ontwikkeling van kinderen. De Middelburgse combinatie van Wmo en CJG is uniek in Nederland. Er is gekozen voor een gecombineerd loket, omdat de taken overlappen en de samenwerkende organisaties grotendeels dezelfde zijn.

Alle inwoners van Middelburg kunnen kosteloos en zonder afspraak bij Porthos terecht van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl