Stichting de Belevenis wint Gouden Giraffe 2010

11/03/2010 14:20

Stichting de Belevenis

PERSBERICHT

Amsterdam, 10 maart 2010

STICHTING DE BELEVENIS WINT GOUDEN GIRAFFE 2010

Stichting de Belevenis heeft op 10 maart de Gouden Giraffe 2010 in ontvangst mogen nemen! De Gouden Giraffe werd uitgereikt aan Berry Holtslag, directeur van Stichting de Belevenis. De award werd toegekend aan het beste evenement in de categorie MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). De Gouden Giraffe is de prijs voor het beste bedrijfsevenement. Deze felbegeerde prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Uitgeverij High Profile.

Het feit dat de Belevenis behoorde tot de laatste drie genomineerden was al een erkenning op zich. In haar korte bestaan heeft Stichting de Belevenis een plekje weten te bemachtigen tussen de grote namen binnen de evenementenbranche. Deze prijs geeft de Belevenis niet alleen de erkenning als cultureel evenement, maar ook de erkenning dat ook mensen die zorg behoeven gelijke kansen moeten krijgen op het gebied van uitgaan.

Organisatie

Stichting de Belevenis werd in april 2008 opgericht met als doel te voorzien in een groeiende uitgaansbehoefte van diep dementerende ouderen, mensen met een ernstige verstandelijke beperking en hun omgeving. De Belevenis opende in april 2009 voor het eerst met groot succes haar deuren in Amsterdam. Tot 2012 reist de Belevenis door Nederland. Een uitgaanscentrum op een vaste locatie in het land zal dan de plaats innemen van het reizende evenement. De NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en Stichting DOEN hebben zich voor de komende twee jaar als institutionele partners verbonden aan Stichting de Belevenis. Door deze samenwerking kan Stichting de Belevenis verder bouwen aan een toekomst waarin uitgaan voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en diep dementerende ouderen mogelijk wordt.

De Droombelevenis

Vanaf 22 maart staat de Droombelevenis in Heel (Limburg). In een tent van ruim zestienhonderd vierkante meter kunnen bezoekers kennismaken met acht verschillende sprookjesachtige themawerelden, waaronder een Oostersewereld, een onderwaterwereld, en een tropische wereld. De decors en attracties stimuleren de zintuigen: horen, zien, ruiken, voelen en proeven. We bieden massages aan en trakteren bezoekers op een belevingstheater.

De Droombelevenis wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting DOEN - Sponsor Bingoloterij, NSGK -Nederlands Stichting voor het Gehandicapte Kind, VSB fonds, Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Rabobank Foundation, Pier de Boer Stichting, Vebego Foundation, Hago en Prins Transport.





http://www.debelevenis.nl