Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 11 maart

Alkmaar, 11-03-2010 o 14.00 uur

Hoorn ontsnapt aan brand

Hoorn, woensdag 10 maart

De Hoornse binnenstad is ontsnapt aan een brand van mogelijk grote omvang door de ontmanteling van een hennepplantage in een pand aan het Ramen in de Hoornse binnenstad. Tijdens een hennepcontrole deed de politie onderzoek in een oud pand boven een winkel aan het Ramen. Op de bovenste verdieping werd een kwekerij aangetroffen met 83 planten en de benodigde apparatuur. Bij verder onderzoek ontdekte politiemensen een gat in het plafond. Nadat zij door het gat waren geklommen ontdekten zij op de zolder nog een kwekerij met 127 planten.

De kwekerijen bleken zoveel stroom te trekken dat de isolatie van de stroomdraden bijna geheel was doorgebrand. Hierdoor stond de elektrische installatie op het punt van kortsluiting en mogelijk begin van brand. Omdat de kwekerijen niet alleen bovenin, maar vooral ook achter in het oude pand zaten was de kans op snelle ontdekking klein.

De kwekerijen werden ontmanteld. Zowel de hennep als de apparatuur werden vernietigd.

Tegen de 40-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Een dure personenauto, die zijn eigendom was, werd inbeslaggenomen. Onderzocht wordt of door de inbeslagname de winst die de man uit de hennepkweek heeft gehad afgenomen kan worden.

Hennepkwekerij in garage

Hoorn, woensdag 10 maart

Op woensdagmiddag werd een hennepkwekerij ontdekt in een schuur bij een woning aan de Dissel in Hoorn. De politie kwam de kwekerij op het spoor door klachten uit de omgeving. In totaal bleken in de kwekerij 32 planten te staan. De planten en de benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Keukenbrand

Alkmaar, donderdag 11 maart

Op donderdagmorgen omstreeks 11.20 uur woedde er een kleine brand in een keuken in een woning aan de Melis Stokelaan in Alkmaar. De bewoners van het pand liepen hierbij lichte verwondingen op. De 35-jarige bewoonster kreeg rook binnen, maar kon door het gewaarschuwde ambulancepersoneel ter plaatse behandeld worden. De 41-jarige bewoner liep brandwonden aan zijn handen op omdat hij de woning niet wilde verlaten. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar.

Rijbewijs kwijt

Hoorn, donderdag 11 maart

Op donderdagmorgen omstreeks 01.45 uur kreeg een 39-jarige man uit Midwoud een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed. Ook bleek hij zoveel gedronken te hebben dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. De man werd gecontroleerd op de Pakhuisstraat in Hoorn. Hij blies 780 ug/l. Dat is drieënhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht).

Heerhugowaard, donderdag 11 maart

Op donderdagmorgen omstreeks 01.20 uur werd op het Zuidtangent in Heerhugowaard een 21-jarige man uit Broek op Langedijk op een snorfiets gecontroleerd. De man blies 415 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l blazen. Hij blies derhalve ruim vier maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Heling

Alkmaar, woensdag 10 maart

Op woensdagmiddag omstreeks 17.45 uur werd op de Dijk in Alkmaar een 29-jarige Alkmaarder aangehouden wegens diefstal of heling van een fiets. De politie kreeg een melding binnen dat een verdacht persoon een gloednieuwe fiets probeerde te verkopen op de Dijk. Ter plaatse werd de verdachte door de politiemensen herkend als veelpleger. Hij had een nieuwe fiets bij zich die bij controle afgelopen weekend gestolen bleek te zijn in Alkmaar. De man werd aangehouden en in verzekering gesteld.

Man mishandeld: politie zoekt getuigen

Den Helder, maandag 8 maart

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op het Kooypunt in Den Helder die plaats vond op maandag 8 maart omstreeks 10.00 uur. Het slachtoffer, een 49-jarige Nieuwedieper, was op de Willem Baeukelszstraat in zijn geparkeerd staande auto gestapt en weggereden. Hierbij werd hij gevolgd door een personenauto waarin twee negroïde mannen zaten. Ter hoogte van het Kooypunt kreeg het slachtoffer pech met zijn auto. Toen hij uitstapte werd hij direct door de twee verdachten belaagd. Hij kreeg klappen en werd overal geschopt. Het slachtoffer liep hierbij letsel op waarvoor hij in het ziekenhuis behandeld moest worden. Wat de reden is van de mishandeling, is nog niet bekend.

De politie is op zoek naar getuigen die iets van de mishandeling hebben gezien of gehoord. De politie in Den Helder is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).