Gemeente Woudrichem

Nieuwbouw ât Rond start in juni

De plannen voor de nieuwbouw aan ât Rond in Woudrichem zijn definitief rond. In juni wordt er gestart met de bouw van het complex.

Â

woudrichem ⢠Ruim driekwart jaar geleden werd het plan voor de lang verwachte nieuwÂbouw aan ât Rond in Woudrichem geÂpresenteerd. Na afwikkeling van een bij de gemeente ingediende bezwaren is er een einde gekomen aan de onduidelijkheid of en wanneer er wordt gebouwd. De kogel is door de kerk: het project gaat definiÂtief door. Met ingang van maart gaan de apÂpartementen in de verkoop en een aantal resterende winkels in de verhuur bij de MaÂkelaars van Altena in Woudrichem en Receveur & Partners te âs Gravenmoer. De huidige bebou wing, waar nu nog onder andere de supermarkt MCD gevestigd is, wordt gesloopt en komen er winkelruimten met daarboven huur-, en koop-appartementen voor in de plaats. De supermarkt MCD verhuist naar een tijdelijk onderkomen en zal op haar oude plek, maar nu in een schitterend nieuw gebouw, terugkeren. Bouwbedrijf G. van Hemert B.V, uit Giessen is speciaal voor dit project een samenwerkingsverband aangegaan met de van Schijndel Bouwgroep uit Geffen en zal in juli met de bouw van het project starten.

Â

Bestemmingsplan

âNu het college een beslissing op de bezwaren heeft genomen kan met de voorbereidende werkzaamheden worden gestartâ, verklaart Charles Receveur, makelaar bij Receveur & Partners. Hij en Geert Leijendekker van de Makelaars van Altena regelen samen de verkoop en verhuur van de winkels. Naast de MCD, zullen de Action en enkele dagwinkels zich in de nieuwbouw gaan vestigen. De samenwerking tussen van Hemert en van Schijndel heeft in de uitontwikkeling van dit project ook een extra kwaliteitsimpuls opgeleverd. Zo zijn de kleurstellingen bijvoorbeeld aangepast en zijn, zo stellen de makelaars, het afwerkniveau, de materiaalkeuze en de veiligheidsvoorzieningen op een nog hoger peil gebracht.

Â

Het heeft lang geduurd en er is recentelijk nog stevig overleg geweest tussen de gemeente en de projectontwikkelaar maar wethouder de Peuter is blij dat nu de schop in de grond gaat om het ambiteuze project te realiseren.

Â

Leijendekker: âât Rond wordt nu echt rond. Het complex wordt dicht aan de straat geplaatst, zodat het plein een logische en hoogwaardiger omranding krijgtâ. In totaal gaat het hierbij om 34 koopappartementen, die boven de winkelruimten zullen verrijzen. Daarnaast omvat het geheel 18 apparÂtementen, die al gekocht zijn door WoonLinie.

De koopappartementen worden gebouwd in vijf verschillende types. De prijzen beginnen bij â¬. 175.000 v.o.n. voor een âstartersâwoning en eindiÂgen bij â¬. 520.000 v.o.n. voor een pentÂhouse. âHet complex richt zich op een brede doelgroep: van starter tot seniorâ, aldus de makelaars. Elke woning krijgt tenminste een eiÂgen parkeerplaats in de parkeergaÂrage. Bezoekers voor de winkels kunnen o.m. parkeren bij het gemeentehuis.

Â

Kopers kunnen gebruik maken van de door de Provincie Noord-Brabant aangeboden garantieregeling bij verkoop van hun huidige woning.

90% van de vastgestelde verkoopprijs wordt gegarandeerd. Van Schijndel doet daar nog een schepje bovenop en vult het vastgestelde percentage nog eens extra aan. Daarmee wordt, volgens de makelaars, een grote zorg weggenomen en kan er âveiligâ worden gekocht.

Â

Inloopdag

Op zaterÂdag 6 maart van 11.00 tot 14.00 uur wordt een inloopdag georganiseerd in ât Rondeel aan ât Rond te Woudrichem. Tijdens deze dag wordt er uitgebreide informatie verstrekt over de appartementen. Ook zal er een maquette te bezichtigen zijn.

www.woneninwoudrichem.nl