Provincie Utrecht

Opnieuw steun voor jonge talenten

11-3-2010 -

De provincie Utrecht richt zich opnieuw op jonge talentvolle makers. Vorig jaar kwamen maar liefst 104 aanmeldingen binnen van jonge enthousiaste theatermakers, dansers, dichters en muzikanten. Van 11 maart tot en met 30 april 2010 is het opnieuw mogelijk om je aan te melden voor de regeling `talentvolle makers en innovatieve projecten'.

Gedeputeerde Anneke Raven: `Vorige maand hadden wij een bijeenkomst met de vier talentvolle makers die hun projecten kunnen realiseren dankzij de regeling in 2009. Dit was een heel inspirerende middag waarbij, naast de gekozen makers, ook andere aanvragers én vertegenwoordigers van culturele instellingen in de provincie Utrecht aanwezig waren. Ik vond het vooral opvallend hoe verschillend de projecten zijn. Daaruit blijkt de rijkdom aan talent in de provincie. Ik ben blij dat wij ook in 2010 weer een aantal jonge makers de kans kunnen bieden hun projecten uit te voeren.'

De provincie Utrecht wil het gemakkelijker maken voor jonge talentvolle makers om geld te krijgen voor hun projecten. Het lukt hen namelijk niet altijd om een goede subsidieaanvraag in te dienen. De provincie helpt zo de kunsten verder door frisse jonge ideeën en geeft jongeren de kans nog meer te ontdekken in kunst. Om jonge makers op het spoor te komen, schakelt de provincie scouts in. Deze scouts bevinden zich midden in de culturele sector en hebben een neus voor talent. Zij kunnen de provincie wijzen op mogelijke aanvragers, maar zij spelen ook een rol in de begeleiding van de aanvragers naar een projectsubsidie.

Voor meer informatie en om je aan te melden voor de regeling kun je terecht op Utrechtse talent

Meer informatie: Joris van den Ring, telefoon 030-2583118