Gemeente Ameland


Afscheid vertrekkende raadsleden en installatie nieuwe raadsleden

Op woensdag 10 maart 2010 is in een extra openbare raadsvergadering afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden, Anton Kiewiet (Ameland'82), Gunda Brunotte-Kiewiet (CDA) en René Borsch (Ameland'82). René Borsch verving tijdelijk partijgenoot Han van Heerde, die tot en met december 2009 in de raad zat en eerder die dag al afscheid nam op het gemeentehuis.

Â

Tijdens de raadsvergadering op 10 maart werd ook de nieuwe raad bekendgemaakt. Tijdens een extra openbare raadsvergadering op donderdag 11 maart 2010 om 19.30 uur vindt de installatie plaats van de nieuwe raadsleden. In de gemeenteraad voor de periode 2010-2014 nemen de volgende 11 personen van 5 verschillende politieke partijen zitting:

Â

CDA

De heer
Nico Oud Â
Â

Mevrouw Anneke
Belt Â
Â
De heer Theo Faber

Â

Ameland'82 Â
Â
De heer Will
Bakema Â

De heer Dirk
Brouwer Â

De heer Rudolf Teuben

Â

ABA

De heer Piet IJnsen

De heer Jan Wijnberg

Â

PvdA

Mevrouw Tineke Hemminga

De heer Tonnie Overdiep

Â

VVD
De heer Jan Verbiest

Â

Nadat de samenstelling van de coalitie bekend is, worden de wethouders benoemd en de portefeuilles verdeeld. Na de benoeming van de wethouders, zullen partijgenoten hun plaats innemen als lid van de gemeenteraad. Naar verwachting zal in week 11 of 12 bekend worden gemaakt welke partijen voor de komende vier jaar een coalitie gaan vormen en welke raadsleden de functie van wethouder gaan bekleden.

Â