Gemeente Alphen aan den Rijn

Bewonersvertegenwoordiger praat mee over Schiphol

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft sinds kort een eigen bewonersvertegenwoordiger die meepraat in de CROS. Dit is de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol die het optimaliseren van het luchthavengebruik en het beperken van vermijdbare hinder tot doel heeft. In het clusteroverleg van bewonersvertegenwoordigers zal de heer Eduard Heijers de belangen van Alphen aan den Rijn vertegenwoordigen.

In november vorig jaar heeft Gemeente Alphen aan den Rijn een oproep gedaan om mee te praten over Schiphol. Vijf Alphenaren hebben zich aangemeld. Vorige maand kwamen zij samen en mochten zij elkaar overtuigen en aangeven waarom zij geschikt zouden zijn als bewonersvertegenwoordiger. Uiteindelijk is Heijers de uitverkorene. De andere vier Alphenaren vormen een kernteam en ondersteunen Heijers. Naast het clusteroverleg heeft de bewonersvertegenwoordiger ook de taken om Schipholkennis op te bouwen, informatie uit te wisselen en - in overleg met het gemeentebestuur en de overige clusterdeelnemers standpunten in te nemen.

Gemeente Alphen aan den Rijn vindt het belangrijk om mee te denken en invloed uit te oefenen op het functioneren van de luchthaven om zodoende een bijdrage te leveren aan het beheersbaar houden van de overlast. De meetpunten die in december in gebruik zijn genomen zijn hiervan een goed voorbeeld. Ook twee enthousiaste raadsleden waren bereid deel te nemen aan het bewonersoverleg. Maar vanuit hun rol volgen zij de ontwikkelingen al op de voet. Bovendien neemt Gemeente Alphen aan den Rijn ook deel aan het bestuurlijk clusteroverleg CROS, dat wethouder Stan Lyczak vertegenwoordigt.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn