Gemeente Alphen aan den Rijn

Alphen maakt werk van plastic inzameling

De gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval in de Gemeente Alphen aan den Rijn is een groot succes. Ook de in februari bijgeplaatste containers worden goed gebruikt. Er zijn nu 19 containers.

Het landelijk streven is om aan het eind van dit jaar gemiddeld 12,5 kilo plastic afval per huishouden per jaar op te halen. De gemeente Alphen aan den Rijn zat na anderhalve maand al op 5,5 kilo. Dat resultaat is behaald met de eerste 8 oranje containers. Inmiddels staan er 19 Plastic containers in de gemeente verspreid.

Meer containers
Begin november ging het gescheiden inzamelen van plastic van start in onze gemeente. In de directe omgeving van de winkelcentra in Alphen aan den Rijn en de twee kleine kernen staan zeven oranje ondergrondse containers. De ondergrondse containers staan bij de winkelcentra Herenhof (2), Aarhof, Ridderhof en Atlas en in de beide kleine kernen.

In februari zijn daar de volgende acht locaties bijgekomen: Paradijslaan (achterzijde Hoogvliet), Lijsterlaan / Talingstraat, Da Costastraat / Nicolaas Beetsstraat (Lauraplein), J.P. Coenlaan / Van Nesstraat, Paddestoelweg / Veldbloemweg, Wever, Groenoord / Burg. Bruins Slotsingel en Zuiderkeerkring / Afrikalaan. Op dit overzichtskaartje kunt u zien welke container straks voor u het makkelijkst te gebruiken is.

Afval is grondstof
Afval op een milieubewuste manier inzamelen en verwerken is een uitdaging die gemeente Alphen aan den Rijn graag aangaat. Afval is tenslotte grondstof: door materiaal te hergebruiken sparen we nieuwe grondstoffen uit. Maar vrachtwagens die af en aan moeten rijden om containers te legen, is ook weer niet prettig voor het milieu. De gemeente werkt hard aan de invoering van een nieuw systeem in de ondergrondse containers, waardoor er wel 4 keer zoveel inpast. De website www.plasticheroes.nl geeft informatie over onder andere wat wel of juist niet in de container mag.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn