Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking Capelle a/d IJssel week 10 2010

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, sloopvergunningen, kapvergunningen, evenementenvergunning,en aanvragen invaliden/gehandicaptenparkeerplaatsen, verleend, dan wel in procedure zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Sloopvergunningen aangevraagd

Pluvierstraat 9, verwijderen van asbesthoudend afval

Bouwvergunningen verleend

Verzenddatum 26 februari 2010:
Bermweg 484, plaatsen dakkapel voorzijde

Verzenddatum 4 maart 2010:
Fascinatio Boulevard 662, gewijzigd uitvoeren van kantoorgebouw

Verzenddatum 5 maart 2010:
Rhijnspoor 299, veranderen van gevel en dak

Sloopvergunningen verleend

Verzenddatum 26 februari 2010:
Pluvierstraat 9, verwijderen van asbesthoudend afval

Verzenddatum 3 maart 2010:
Bermweg 147 voormalige ijsbaanlocatie, slopen van paalfundering

U bent bevoegd tegen een besluit een bezwaarschrift in te dienen. Uw gemotiveerd bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van de beschikking bij het college van burgemeester en wethouders zijn ingediend.

Ter inzage

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een ontheffingsprocedure.


1. Puccinipassage 2, gebruiksontheffing ten behoeve van de vestiging van een rijwielhandel. Aan deze bouwplannen kan worden meegewerkt door ontheffing te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. In verband daarmee liggen de aanvragen en de ontwerpbeschikkingen met ingang van 11 maart 2010 gedurende zes weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende deze periode zijn belanghebbende bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de bouwplannen.

Vooraankondiging voorbereiding (herziening) bestemmings-en uitwerkingsplannen Schollevaar.

Het college geeft, overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), kennis van de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan voor de wijk Capelle-Schollevaar. Het plangebied wordt globaal begrensd door het 'Schollebos' aan de zuidzijde, de Rotterdamse woonwijk Oosterflank, ter hoogte van de Capelseweg, aan de westzijde, het bedrijventerrein 'Hoofdweg' aan de noordzijde en het open polderlandschap (Prins Alexanderpolder), dat de gemeente Capelle aan den IJssel scheidt van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel aan de oostzijde.

Voor de wijk Capelle-Schollevaar gelden op dit moment verschillende bestemmings- en uitwerkingsplannen. Deze plannen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Zo zijn veel ontwikkelingen die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden nog niet in deze plannen opgenomen. De gemeente heeft besloten om deze verouderde bestemmings- en uitwerkingsplannen te actualiseren en te vervangen door één nieuw bestemmingsplan dat op de hele wijk Capelle-Schollevaar van toepassing is.

In de wijk Capelle-Schollevaar zijn geen grootschalige ruimtelijke ontwikkelingen te verwachten. Het bestemmingsplan legt voornamelijk de bestaande situatie vast (conserverend karakter). Wel worden mogelijke ontwikkelingen die tijdig bekend zijn in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen.

Reageren op het voornemen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro). Met betrekking tot het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden en in procedure te brengen wordt nu geen mogelijkheid geboden tot het indienen van een reactie of een zienswijze. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen. Voor de volledigheid wordt nog opgemerkt dat bij de voorbereiding van dit bestemmingsplan geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Met betrekking tot dit voornemen worden er geen stukken ter inzage gelegd.

Verdere procedure.
Over het voorontwerpbestemmingsplan Schollevaar wordt, op basis van de Inspraakverordening, de gelegenheid tot inspraak geboden. Op dat moment kunt u een reactie op het voorontwerpbestemmingsplan geven. Deze inspraakronde vindt waarschijnlijk nog voor de zomervakantie plaats.

Vervolgens wordt het ontwerp-bestemmingsplan Schollevaar ter inzage gelegd. U heeft dan de mogelijkheid om binnen een periode van zes weken een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen. De kennisgeving van de ter inzage legging van dit ontwerp-bestemmingsplan wordt te zijner tijd in de IJssel- en Lekstreek en via deze website gepubliceerd.

Voorontwerpbestemmingsplan Bermweg 370

Het college maakt bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan 'Bermweg 370' ter inzage ligt.

Plangebied
Het voorontwerpbestemmingsplan 'Bermweg 370' heeft betrekking op het perceel Bermweg 370. Dit perceel is gelegen tussen de percelen Bermweg 366 en Bermweg 372 en grenst aan de achterzijde aan de Ringvaart.

Zakelijke inhoud
Het voorontwerpbestemmingsplan beoogt, na de sloop van het bestaande pand, de nieuwbouw van een woning met garage op het perceel Bermweg 370 mogelijk te maken.

Wettelijk overleg
Het voorontwerpbestemmingsplan is in het kader van het wettelijk overleg om een reactie toegezonden aan onder andere Gedeputeerde Staten, de Inspectie VROM en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Inspraak/ter inzage
Op grond van de Inspraakverordening heeft een ieder de gelegenheid een inspraakreactie te geven over het voorontwerpbestemmingsplan 'Bermweg 370'.

Van donderdag 11 maart 2010 tot en met woensdag 7 april 2010 kunt u het voorontwerpbestemmingsplan 'Bermweg 370' en de daarbij behorende stukken inzien in het geografisch informatiesysteem van de gemeente of bij het Informatiecentrum.

Van donderdag 11 maart 2010 tot en met woensdag 7 april 2010 kunt u uw inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan 'Bermweg 370' naar voren brengen. Richt u uw schriftelijke reactie aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

U kunt uw reactie ook mondeling indienen. Hiervoor kunt u binnen de inspraakperiode een afspraak maken met mevrouw M.L. Vroonland, telefoonnummer (010) 2848 607, e-mail: m.vroonland@capelleaandenijssel.nl

Inspraakbijeenkomst
Op dinsdag 16 maart 2010 is er van 19.30 uur tot 21.00 uur een inspraakbijeenkomst in het gemeentehuis plaats over het voorontwerpbestemmingsplan 'Bermweg 370'. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de procedure en bouwmogelijkheden op het perceel Bermweg 370.Tijdens de bijeenkomst kunt u ook een inspraakreactie indienen.

Verdere procedure
In het ontwerpbestemmingsplan worden de reacties uit het wettelijk overleg en de inspraak verwerkt. Na vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan is er gelegenheid zienswijzen naar voren te brengen bij de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt vervolgens een besluit over de ingediende zienswijzen en stelt vervolgens het bestemmingsplan vast.

Kapvergunningen aangevraagd
Door de gemeente:
Vincent van Goghrade terrein tussen nieuwbouw Moordrechtflats en station Capelle Schollevaar elf sierkersen, wegens herinrichting en ophoging terrein. Herplant met veertien bomen.

Voor meer informatie over de administratieve afhandelingen van kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij mw. H. Oranje, telefoon (010) 2848637

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de eventuele tekening en de conceptbeschikking, ligt voor een ieder, gedurende zes weken ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken meldt u dit dan uiterlijk vier weken na publicatie van de kapaanvraag bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, telefoon (010) 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Rectificatie
In week 9 is onder het kopje kapaanvragen aan de gemeente verleend, per abuis gepubliceerd dat de Kaukasische vleugelnoot (Pterocarya fraxinifolia) aan de Klaroenzijde gekapt wordt. Dit is niet correct, de boom aan de Klaroenzijde blijft juist behouden.

Speelaautomatenvergunning verleend aan


* V.o.F Pannekoek - Petit Restaurant Schollebos
* Chickenhouse

* Troje

* Snookercentrum Capelle

Evenementenvergunning verleend voor


* Zumba evenement voor het goede doel bij SaunaHuys / Hart For Her, op de parkeerplaats bij de Kanaalweg 37 op maandag 5 april 2010;
* Openingsfeest ten behoeve van het centrum Jeugd en Gezin aan De Line 2 op woensdag 7 april 2010 van 14.00 uur tot 18.00 uur;

Standplaatsvergunning verleend voor


* Vishandel Frijters voor het jaar 2010 voor de verkoop van verse vis en viswaren aan de Schenkelsedreef. De standplaats aan de Wingerd is hiermee komen te vervallen.

Reclamevergunning verleend voor

* Schouten Zekerheid aan de gevel van het pand aan het Rivium Quadrant 81

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van Burgemeester en Wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Kennisgeving incidentele activiteit
Melding geaccepteerd
Voor het houden van een:


* Salsa avond op zaterdag 27 maart 2010 van 19.00 uur tot 02.00 uur
* 70ties en 80ties avond op zaterdag 24 april 2010 van 20.00 uur tot 01.30 uur ;
* Indische avond op zaterdag 29 mei 2010 van 17.00 uur tot 00.00 uur;
* Surinaamse avond op zaterdag 26 juni 2010 van 19.00 uur tot 02.00 uur alle in het buurtcentrum Maria Danneelserf 20.
* Voetbaltoernooien bij VV Capelle, PC Boutenssingel 1 (gebruik omroepinstallatie en draaien van muziek tussen de wedstrijden door) op: Maandag 5 april 2010 (2e Paasdag) 09.00-16.30 uur Donderdag 29 april 2010 (avond) 17.00-22.30 uur
Donderdag 13 mei 2010 (Hemelvaartsdag) 08.00-18.30 uur Zaterdag 29 mei 2010 08.00-18.30 uur
Zaterdag 12 juni 2010 09.00-22.00 uur
Zaterdag 26 juni 2010 09.00-20.00 uur

Melding klein evenement

Op 1 december 2009 is de Algemene Plaatselijke Verordening 2009 in werking getreden. Hierin is bepaald dat voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' geen vergunning is vereist. Kleinschalige evenementen (bijvoorbeeld een straatfeest, buurtbarbecue), zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn, etc. Indien voldaan wordt aan alle voorwaarden kan volstaan worden met het doen van een melding. Indien tijdens het evenement niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit direct tot overtreding van de APV en kan de activiteit worden beëindigd. Het maken van bezwaar is niet mogelijk.

De volgende melding is door de gemeente geaccepteerd:
* Nationale Straatspeeldag 2010 op woensdag 9 juni 2010 van 11.00 uur tot 16.00 uur aan de Uiverstraat. Hierbij is het noodzakelijk een gedeelte van de Uiverstraat tussen nr. 40 en 28 af te sluiten voor al het verkeer.

De hieronder genoemde aanvragen voor een evenementenvergunning zijn ter informatie. U kunt hier geen zienswijzen voor indienen.

Evenementenvergunning aangevraagd voor


* Braderie Doormanstraat georganiseerd door Winkeliersvereniging Capelle-West, aan de Doormanstraat tot aan de Van Speijkstraat op zaterdag 15 mei 2010 van 8.00 uur tot en met 16.00 uur;
* Viering van 10-jarig bestaan van Rijwielhandel Freerider aan het Slotplein 30-31 op zaterdag 17 april 2010;
* Huttendorp op het grasveld aan de Gong van maandag 9 augustus 2010 tot en met vrijdag 13 augustus 2010;
* Eindfeest voor basisschool OBS West aan Jan de Geusrede 39, het cruyfcourt en het basketbalveld op vrijdag 18 juni 2010.

Gehandicaptenparkeerplaats / invalidenparkeerplaats

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een gehandicaptenparkeerplaats bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 8-02-2010 (datum besluit 18-02-2010)
kentekennummer 92-ZG-ZD voor heer J.H. de Groot Bazuin 157 2907 GH.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Exploitatieovereenkomst

Het college heeft op 2 maart 2010 een (anterieure) exploitatieovereenkomst gesloten met betrekking tot het in bouwexploitatie brengen van het gebied, plaatselijk bekend als 's-Gravenpark 2 en kadastraal bekend als gemeente Capelle aan den IJssel, sectie A, nummers 7322 G0 groot en 7323 G0 groot.

De ontwikkelaar realiseert twee nieuwe woningen binnen dit exploitatiegebied. De bestaande woning wordt gesloopt.

De gemeente Capelle aan den IJssel is ondermeer met de ontwikkelaar overeengekomen dat:
* De gemeente ten behoeve van de realisering van de twee nieuwe woningen een postzegelbestemmingsplan opstart;
* De kosten van het postzegelbestemmingsplan en alle daarmee samenhangende onderzoeken voor rekening van de ontwikkelaar zijn;
* De ontwikkelaar zelf verantwoordelijk is voor het bouw- en woonrijp maken van het exploitatiegebied en voor de aanleg van alle bijkomende voorzieningen;
* De eventuele planschadekosten voor rekening van de ontwikkelaar komen.