Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 11 maart 2010

Robbert Dijkgraaf leidt onderzoek naar klimaatrapport

Gepubliceerd op 11 maart 2010
Robbert Dijkgraaf
Foto: Jeroen Oerlemans

Robbert Dijkgraaf, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), zal leiding geven aan de Interacademy Council, een VN-commissie bestaande uit wetenschappers die onderzoek doen naar het omstreden IPCC-klimaatrapport. De commissie is ingesteld door Ban Ki-Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Het klimaatrapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) uit 2007 is onder vuur komen te liggen, nadat was gebleken dat niet alle wetenschappelijke informatie klopt. Ban Ki-Moon zei woensdag dat er `een klein aantal fouten' in het IPCC-rapport over klimaatverandering zit. Het onderzoek naar het rapport moet in augustus afgerond zijn.

Over Robbert Dijkgraaf

Robbert Dijkgraaf (1960) is universiteitshoogleraar Mathematische Fysica aan de UvA. Daarnaast is hij voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en co-voorzitter van de InterAcademy Council (IAC). Het IAC dient onder meer als wereldwijd wetenschappelijk adviesorgaan voor internationale vraagstukken. Bron: UvA Persvoorlichting