Stadsdeel Amsterdam-Noord

Verkiezingen

Voor belangstellenden is hier de definitieve uitslag van de deelraadverkiezingen per stembureau in Amsterdam-Noord.

Uitslag per stembureau

Onderhandelingen voor nieuw bestuur van start

Nu de verkiezingen achter de rug zijn, zijn de gesprekken begonnen voor het vormen van een nieuw bestuur. Maandagavond 8 maart zijn de eerste oriënterende gesprekken geweest met alle partijen om de mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken. Deze eerste bijeenkomst was openbaar.

Afgesproken is dat de PvdA met GroenLinks, VVD, SP, LN en D66 bilaterale gesprekken gaat voeren. Als de gesprekken voorspoedig verlopen, formuleren de samenwerkende partijen een coalitieakkoord of beleidsovereenkomst en verdelen ze de portefeuilles. Verwacht wordt dat dinsdag 16 maart wordt gerapporteerd welke mogelijke coalitie wordt onderzocht. Daarna kan het nieuwe dagelijks bestuur door de raad geïnstalleerd worden.

PvdA en GroenLinks

Hoe lang de onderhandelingen duren, hangt helemaal af van de partijen. Het ligt voor de hand, gezien de verkiezingsuitslag en de lijstverbinding dat in elk geval PvdA en GroenLinks in het nieuwe dagelijks bestuur zitting nemen.
Welke partijen daarbij zullen aanschuiven -en wie de nieuwe portefeuillehouders zijn- weten we binnenkort. In elk geval hebben Rob Post en Kees Diepeveen aangegeven nog een bestuursperiode beschikbaar te zijn.