Belgische Federale Overheid


* Online zelfhulpmodule voor cocaïnegebruikers

Online zelfhulpmodule voor cocaïnegebruikers

Datum: 11 maart 2010

De DrugLijn heeft een nieuwe online zelfhulpmodule voor cocaïnegebruikers gelanceerd op www.hoeveelisteveel.be. Cocaïne is immers al een paar jaar de tweede meest besproken illegale drug bij De DrugLijn. Op de site was er al een zelfhulpmodule voor cannabisgebruikers.

Gratis en anonieme hulpverlening

De zelfhulpmodules van De DrugLijn zijn gratis en anoniem. Ze richten zich tot volwassen gebruikers die hun gebruik willen verminderen of stoppen. De gebruiker bepaalt zelf of hij wil stoppen of minderen en hoelang hij het programma wil volgen.

Het programma omvat ondersteunende oefeningen en informatie die inzicht geeft in het eigen gebruik en de manieren waarop de gebruiker dit gebruik kan stopzetten of onder controle krijgen.

Drempelverlagende opstap

U kunt op een zelf gekozen moment inloggen en de online zelfhulp starten. Er komt geen afspraak of hulpverlener aan te pas. Als de online zelfhulp voor u niet volstaat, kunt u nog altijd (anoniem) mailen of bellen naar De Druglijn voor doorverwijzing naar professionele hulp in uw buurt. Op die manier is de online zelfhulp ook een drempelverlagende opstap naar de drughulpverlening.

Informatie over druggebruik

De website www.hoeveelisteveel.be biedt informatie voor volwassenen die zich vragen stellen bij hun gebruik van drank, drugs, pillen, internet of hun gokgedrag. Deze site van De Druglijn is niet bedoeld voor minderjarigen en heeft geen preventieve doeleinden.

www.hoeveelisteveel.be is tot stand gekomen met steun van het Fonds ter Bestrijding van Verslavingen van de federale minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid.

Infor-Drogues (fr), de Franstalige tegenhanger, zorgt voor een gelijkaardig aanbod in het Frans. U kunt uw gebruik (van alcohol, cannabis, cocaïne, speed, ecstasy, internet ...) testen op www.stopouencore.be (fr).

Lees het officiële persbericht van De Druglijn (pdf, 2 p. - 87,3 kB) Zie het origineel