Politie Groningen

Oorzaak brand Kerkstraat ook brandstichting

Veendam, 11-03-2010 o Technisch onderzoek in het pand van de Scheer & Foppen aan de Kerkstraat in Veendam heeft aanknopingspunten opgeleverd die wijzen in de richting van brandstichting. Eerder was al duidelijk dat de brand bij de discotheek aan het Prins Hendrikplein is aangestoken.

De politie heeft afgelopen maandag een groot onderzoeksteam opgestart om de brandstichtingen op te lossen. Het team is onder andere bezig met een uitgebreid buurtonderzoek, het uitkijken van camerabeelden en het horen van getuigen.

Getuigen gezocht

Een eerdere getuigenoproep heeft geleid tot slechts drie telefoontjes. De politie doet nogmaals een beroep op een ieder die meer informatie heeft over de brandstichtingen of de veroorzaker(s) daarvan, om dit te melden bij de politie. Ook mensen die kort na het ontstaan van beide branden foto- en/of filmmateriaal hebben gemaakt, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via hetlandelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).

Maatregelen

Politie en gemeente doen er alles aan om de veiligheid van de inwoners van Veendam te waarborgen. Zo is er extra toezicht en worden camerabeelden s avonds en s nachts live uitgekeken.

Beide branden ontstonden in de nacht van zondag op maandag. Bij de bluswerkzaamheden aan de Kerkstraat kwam een brandweerman om het leven.

* Klik hier voor eerdere berichtgeving.

* Kijk op www.youtube.com/politiegrn voor een overzicht van gerelateerde video's over de branden (bron: diverse media).
* Bent u getuige of hebt u informatie? Mail de politie!