Gemeente Woudrichem

AED in Waardhuizen



De gemeente Woudrichem ontwikkelt in samenwerking met de EHBO-verenigingen, de Stichting Reanimatie, Altena Heartsafe, de Sportraad, de GHOR en de GGD een netwerk van Automatische Externe Defibrillatoren (AED) in de gemeente. Met een AED kan het hartritme bij een hartstilstand weer op gang worden gebracht.

Â

De gemeente wil bereiken dat in alle kernen binnen 6 minuten een AED bereikbaar is. Er zijn al 22 AEDâs aanwezig in de gemeente maar dat is nog niet genoeg.

Â

In Waardhuizen was tot maandag 8 maart geen AED aanwezig. Daarom is samen met de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt besloten een AED te installeren in een kast aan de zijgevel van de kerk. Het apparaat is voor iedereen beschikbaar en is 24 uur per dag bereikbaar, aangezien de kast niet op slot zit. Om vandalisme tegen te gaan is wel een geluidssignaal gemonteerd in de kast.

Â

Het apparaat werd op maandag 8 maart door wethouder Röell overhandigd aan een afvaardiging van de kerk en in de kast geplaatst. Alle inwoners van Waardhuizen waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.