Gemeente Stadskanaal

Eind februari en begin maart hebben meer dan 800 kinderen in Stadskanaal tennisles gehad onder schooltijd!

Tennisvereniging STB uit Stadskanaal wil graag meer jeugdleden trekken en heeft samenwerking gezocht met het Sport- en beweegteam gemeente Stadskanaal. Door financiële middelen uit de sportstimuleringsregeling Nationaal Actieplan Sport & Bewegen (NASB) en de coördinatie van het Sport- en beweegteam hebben 11 scholen in Stadskanaal tennisles gekregen van tennisschool Smashing. Deze tennisschool is verbonden aan de tennisvereniging en zorgde voor leuke, spannende kennismakingslessen.

De tennislessen onder schooltijd staan niet op zich. Om meer kinderen in de gemeente te laten bewegen is het belangrijk dat er een vervolgaanbod is op de kennismakingslessen. STB biedt daarom de kennismakingscursus "Maak Kennis met Tennis" aan voor kinderen die interesse hebben na de lessen op school. Zonder enige verplichting, gratis huur van materiaal en een kleine vergoeding krijgen de kinderen 4 lessen op het sportpark van STB. Na deze lessen hebben de kinderen voldoende kennis gemaakt en kunnen ze beslissen of ze lid willen worden van de vereniging.

Voor meer informatie over deze mogelijkheid kunt u contact opnemen met STB, Gerard Lansink, T (0599) 333 405, E stb@stbnet.nl.
* 11 maart 2010