Gemeente Waddinxveen


Koninklijke Onderscheiding voor raadsleden

Op dinsdag 9 maart werd tijdens een bijzondere raadsvergadering afscheid genomen van de huidige gemeenteraad. Vooral werd stilgestaan bij de raadsleden die na de verkiezingen niet meer terugkeren in de raad. Drie van hen kregen uit handen van burgemeester Bert Cremers een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

De volgende raadsleden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omwille van hun jarenlange inzet als raadslid van de gemeente Waddinxveen:

Teus Twigt
Begonnen op 14-04-1998 als raadslid voor de PvdA. Zat in de commissie Bestuur en Middelen.

Marjan Stoffers
Begonnen op 14-04-1998 als raadslid voor de PvdA. Daarvoor reeds vier jaar duoraadslid geweest. Gedurende vele jaren fractievoorzitter geweest. Zat in de commissie Bestuur & Middelen en was gedurende vele jaren commissievoorzitter van de commissie Samenleving geweest. Stoffers was plaatsvervangend voorzitter van de commissie Samenleving en tevens lid van het seniorenconvent.

Yvonne van Went
Raadslid van 14-04-1998 t/m 13-03-2002 en van 24-04-2002 t/m 9 maart 2010 voor de D66. Een maand geen raadslid geweest i.v.m. coalitie-overleg/benoeming wethouder. Van Went was fractievoorzitter, lid van het seniorenconvent, voorzitter van het presidium en nestor van de raad.