FloraHolland


Online snijbloemencatalogus FloraHolland gepresenteerd tijdens Pioenenavond

FLORAHOLLAND (11 maart 2010) - Ruim 200 belangstellende kwekers uit alle windstreken bezochten dinsdag 9 maart 2010 de jaarlijkse Pioenenavond. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door LTO Groeiservice en FloraHolland. Kwekers konden die avond onder meer kennismaken met de nieuwe online snijbloemencatalogus die vorige week tijdens de FloraHolland Trade Fair is gelanceerd.

Deze catalogus is een van de diensten van FloraHolland e-Trade, hét online handelsplatform voor snijbloemen. De catalogus geeft een overzicht van het assortiment snijbloemen dat beschikbaar is via FloraHolland. Hierbij is aangegeven wanneer de snijbloemen op de markt zijn en via welk afzetkanaal: de klokken van de verschillende marktplaatsen, FloraHolland Connect of de webshop van FloraHolland e-Trade. Tijdens de Pioenenavond legden medewerkers van FloraHolland uit hoe een kweker zijn assortiment in deze catalogus kan plaatsen. Het is de bedoeling dat de kwekers die deelnemen aan de promotiecampagne PurE summerflowers én waarvan de gegevens in de catalogus staan, ook zichtbaar worden op de website www.puresummerflowers.com.

Tijdens de Pioenenavond ging markmanager Gerard Gardien van FloraHolland ook in op de aanvoer- en prijsontwikkelingen van Pioenen. De VBN aanvoer is de laatste 10 jaar gestegen. De aanvoer was in 2009 flink hoger dan in 2008. Net als bij alle andere bloemen had dit wel consequenties voor de gemiddelde prijs. De bijeenkomst werd afgesloten met een uitleg over de maatwerkdienstverlening van de kwaliteitsdienst van FloraHolland. Via MyFloraholland.com kunnen kwekers zich abonneren op een van de maatwerkdiensten die ontwikkeld zijn door de kwaliteitsdienst.

Wilt u meer informatie over de online snijbloemencatalogus? Neem dan contact opnemen met de afdeling concernaccountmanagement van FloraHolland op telefoonnummer 0174-63 36 67 of via email concernaccountmanagement@floraholland.nl.