Gemeente Uithoorn

Persoonlijk inburgeringsbudget

11 maart 2010
Het cluster Werk en Inkomen van de G2, het samenwerkingsverband Aalsmeer-Uithoorn, biedt in 2010 een persoonlijk inburgeringsbudget aan.

Inburgeraars kunnen met dit budget naar eigen wensen en mogelijkheden individuele inburgeringsprogramma's samenstellen met als doel het behalen van het inburgeringsexamen. Het cluster Werk en Inkomen zal het uiteindelijke programma van de inburgeraar beoordelen.

Het cluster Werk en Inkomen biedt voor inburgeraars diverse programma's aan. Soms past een inburgeraar niet in een bestaand programma. Bijvoorbeeld, omdat iemand een baan heeft en dus een verkort programma wil volgen. In zo'n geval kan de inburgeraar met zijn wensen en mogelijkheden een aangepast programma samenstellen. Dit wordt dan ingediend bij het cluster. Een medewerker beoordeelt of het aangepaste programma voldoet en of de prijs/kwaliteit in verhouding staat met de programma's die de gemeente zelf inkoopt.

Belangrijk is, dat het aangepaste programma moet leiden tot een succesvol afgelegd inburgeringsexamen.

Vragen:

Heeft u vragen over het persoonlijk inburgeringsbudget? Neem dan contact op met het cluster Werk en Inkomen via telefoonnummer 0297-513 255. Het cluster is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 - 11:00 uur. ^