Universiteit Twente


3000ste promotie aan de Universiteit Twente

11 maart 2010

Op 11 maart promoveert Wim Fikkert aan de Universiteit Twente. Zijn promotie krijgt een extra feestelijk tintje. Fikkert is namelijk de 3000ste die zijn doctorstitel in ontvangst mag nemen aan de Universiteit Twente.

In 1961 werd in Enschede de Technische Hogeschool Twente opgericht, de voorloper van de Universiteit Twente. Vier jaar later, in 1965 mocht Marina Van Damme-van Weele er haar doctorstitel in ontvangst nemen. Ze was de eerste persoon die promoveerde aan de Universiteit Twente. Ze deed dit aan de (voormalige) faculteit Chemische Technologie op het proefschrift Influence of additives on the growth and dissolution of sodium chloride crystals.
Daarna duurt het dertig jaar tot Johannes Timmermans in 1995 aan de faculteit Technische Natuurkunde promoveerde. Hij was de 1000^ste promovendus. Dan gaat het sneller, in 2003 promoveert Lydia Bechger als 2000^ste aan de Universiteit Twente.

3000ste promovendus
Vandaag viert de Universiteit Twente weer een jubileum. Wim Fikkert is de 3000^ste promovendus die aan de Universiteit Twente zijn doctorstitel verwerft. Hij promoveert aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica.
Als herinnering krijgt Fikkert uit handen van decaan Ton Mouthaan een bronzen beeld. Het beeld, 'de blijvende verwondering' van kunstenaar Fred Bellefroid, is afgeleid van een groter exemplaar dat op de campus staat.
Fikkert deed onderzoek naar de manier waarop mensen een computer kunnen besturen zonder iets aan te raken. Dus door enkel gebruik te maken van hand- en armgebaren. Meer informatie over zijn onderzoek vindt u hier.

Contactpersoon voor de pers:
Wetenschapsvoorlichter Joost Bruysters (053 4489 2773 / 06 1048 8228).