Politie Gelderland-Zuid

Veel te hard bij wegwerkzaamheden

Hedel/A2, 11-03-2010 o Politieagenten hebben woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die met veel te hoge snelheid langs wegwerkzaamheden op de A2 bij Hedel reed. Ze zagen dat de bestuurder hun onopvallende videosurveillanceauto met hoge snelheid voorbij reed en de matrixborden boven de rijbaan volledig negeerde.

De agenten zagen dat op meerdere matrixborden eerst een snelheid van 90 en vervolgens 70 kilometer per uur werd aangegeven. Dit in verband met de wegwerkzaamheden ter plaatse. Op dat moment werd er ook daadwerkelijk gewerkt en was er sprake van een grote gevaarzetting voor deze mensen. De politiemensen constateerden dat de bestuurder nergens vaart minderde en startten een meting.
De meetapparatuur gaf een gemiddelde van 138 km/per uur aan waar op dat moment 70 km was toegestaan. Na correctie bleef hier een snelheidsoverschrijding van maar liefst 63 km/ per uur bij werkzaamheden van over.

De bestuurder vervolgde zijn weg over de A59 richting Den Bosch. Het lukte de agenten (nog) niet om hem, na een afgesloten strook eveneens vanwege werkzaamheden, op dat moment een stopteken te geven. Besloten werd tot nóg een meting. Hieruit kwam een gemiddelde snelheid van 170 waar een maximum gold van 100 kilometer per uur, na correctie betekent dit een overschrijding van 65 km.

Invordering rijbewijs
Even later hielden de agenten van de videoauto de bestuurder, een 48-jarige inwoner van Helvoirt, staande en vorderden zij onmiddellijk zijn rijbewijs in. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 11-03-2010 18:11 | © Regio Gelderland-Zuid |