IKON
Priester worstelt met celibaat

Aankondiging Telefilm: SAINT AMOUR

Nederlandse televisiefilm uit 2001 van regisseur Eric Oosthoek met onder anderen Antonie Kamerling, Kees Coolen en Jasperina de Jong over het actuele thema RK Kerk en seksualiteit. De film is nu in hoge kwaliteit terug te zien op www.uitzendinggemist.nl en www.ikon.nl.

Het is 1969. Pater Louis (27) leeft in een klooster. Zijn priesterschap is voor hem een roeping. Wanneer echter zijn vriend en collega-priester Daniël (28) een verhouding met een vrouw begint, worden voor Louis vragen actueel die de rest van zijn leven zullen gaan bepalen. Waarom mag een priester geen normaal seksueel leven leiden, waarom mag hij geen intieme verhouding met een ander mens onderhouden? Door een reeks van gebeurtenissen komt Louis in opstand tegen de Rooms Katholieke Kerk.

In 1973 leeft Louis buiten het klooster. Het toeval brengt hem in contact met een vrouw die hem de liefde leert kennen. Door zijn verhouding met Daikha begint Louis te begrijpen wat het betekent om van iemand te houden, om niet langer alleen te zijn.

In 1999 is de korte verhouding met Daikha vrijwel vergeten. Louis heeft de Kerk de rug toegekeerd en woont samen met zijn jeugdliefde Liliane. Dan komt er een bericht waardoor het leven van Louis voor de derde keer ingrijpend zal veranderen...

Met: Anthonie Kamerling, Kees Coolen, Anna Rotier, Jasperina de Jong, Pieter van der Sman en Hubert Damen.

Regie: Eric Oosthoek; productie: Theorema Film Productie