Ingezonden persbericht

Scholing over 'Handleiding Gezonde School' dit voorjaar bij NSPOH

Amsterdam, 11 maart 2010 - In samenwerking met het Centrum Gezond Leven (CGL) van het RIVM organiseert de NSPOH dit voorjaar een uniek scholingsprogramma over 'Onderwijs en Gezondheid'. Dit programma biedt GGD'en en hun collega's aan de zijde van gemeenten, scholen, sportorganisaties, thuiszorg en GGZ-instellingen handvatten voor het succesvol opzetten, uitvoeren en managen van programma's voor Gezond Leven op scholen. Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nspoh.nl of nemen contact op met Manon Penris, opleider/adviseur bij de NSPOH, telefoon 020-4097021.

Deelnemers aan dit scholingsprogramma leren effectief werken met de 'Handleiding Gezonde School', samen met alle betrokken partijen. Met meer inzicht in de organisatie van een school leren zij hoe zij kunnen bevorderen dat een school juist kiest voor 'De Gezonde School' als een van de vele mogelijkheden tot vernieuwing. Door de aanpak van andere regio's te vergelijken, leren de professionals van goede (en minder goede) voorbeelden.

Het programma richt zich vooral op projectleiders en preventiemedewerkers die in hun regio werken aan een 'Gezonde School' of dit binnenkort gaan doen. Voor meer ervaren GGD-medewerkers zoals beleids- en preventiemedewerkers, projectleiders, programmamanagers gezondheidsbevordering en verpleegkundigen JGZ biedt het programma de mogelijkheid om de regie en samenwerking binnen het programma van 'De Gezonde School' te versterken.

Voorlopig bestaat het programma in 2010 uit vier onderdelen:

· Basiscursus: Werken met de handleiding 'Gezonde School' op maandag 7 en dinsdag 8 juni met op de eerste avond een door het CGL aangeboden diner;

· Basiscursus: Hoe werkt een school? op dinsdag 21 september;

· Masterclass: Beleid, strategie en regie in 'De Gezonde School' op woensdag 29 september en 13 oktober;

· Netwerkbijeenkomsten waarbij medewerkers ervaringen uitwisselen met collega's uit andere regio's die kortere of langere tijd bezig zijn met 'De Gezonde School'. De eerste gratis bijeenkomst is op dinsdag 11 mei 2010.

De NSPOH biedt deze onderwijsprogramma's ook in-company en op maat.