Gemeente Voerendaal

\ 11/3/2010 - DV, D66 en VA sluiten coalitie-akkoord met elkaar

De huidige Voerendaalse partijen Democraten Voerendaal, D66 en Voerendaal Actief hebben een akkoord om een nieuwe coalitie te sluiten. Zoals bekend zijn Democraten Voerendaal en D66 in de verkiezings-campagne een lijstverbinding aangegaan. Samen met de huidige nummer drie, Voerendaal Actief, zullen zij de komende vier jaar de gemeente Voerendaal besturen. De nieuwe coalitie zal naar verwachting eind maart van start gaan.

De drie partijen zijn nu druk aan de slag met het schrijven van een programma, een stuk met als rode draad de verkiezingsprogrammas van de coalitiepartners. Dit stuk is het uitgangspunt van beleid voor de komende jaren.

De coalitiepartijen zullen naast tal van inhoudelijke speerpunten de komende jaren werk maken van een goede, open en transparante communicatie met burgers en verenigingen.

De lijsttrekkers van de drie partijen - Patrick Leunissen van Democraten Voerendaal, Anny Winthagen van D66 en Raimond Franssen van Voerendaal Actief - zijn de beoogde wethouders.

De coalitiepartijen met hun wethouders zullen snel de draad oppakken en aan de slag gaan voor de burgers van Voerendaal.