Ingezonden persbericht

'We are change-managers'

Jubileumjaar KIT officieel van start

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is al honderd jaar het kenniscentrum voor cultuur en duurzame ontwikkeling.

De diversiteit die het Koninklijk Instituut voor de Tropen kenmerkt kwam vandaag tot leven tijdens de openingsceremonie van KIT's 100ste jaar. De genodigden, waaronder Hare Majesteit de Koningin en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden, werden getrakteerd op de Culture Couture modeshow, de maestros Antonio Rivas en Oscar Ospino uit Colombia en Ziya Azazi met een duizelingwekkende derwisjdans uit Turkije. Masterstudenten uit alle windstreken vertelden over hun ervaringen bij het KIT.

Naast deze overweldigende performances gaf de voorzitter van de Raad van Bestuur, dr. Jan Donner, een speech over de rol van het KIT nu en in de toekomst. In Nederland is het KIT vooral bekend door het Tropenmuseum en het Tropentheater; in het buitenland vooral door advies, educatie en onderzoek op het gebied van landbouw, gezondheid en duurzame economische en sociale ontwikkeling. 'My many colleagues and I are inspired by, highly motivated and dedicated to development. Development means change, we are change-managers and sometimes even change-agents', aldus Jan Donner over de rol van het KIT.

Het hele jaar door bruist het instituut. Het Tropenmuseum en het Tropentheater, onderdeel van het instituut, hebben dit jaar een extra feestelijk programma. Voor bedrijven en partnerorganisaties organiseert het KIT congressen op het gebied van duurzaam ondernemen, duurzaam investeren en gezondheid. Op de speciale jubileumsite www.kit.nl/100 leest u alles over de geschiedenis van het KIT en de activiteiten die we dit jaar organiseren.

Ook in de toekomst blijft het KIT werken aan zijn missie: duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding, cultuurbehoud en cultuuruitwisseling.