Ingezonden persbericht


Profiel vakblad organiseert Pro-meeting Professionaliseren

Op 11 maart 2010 organiseert Profiel vakblad van 13.15 tot 17.00 uur de Pro-meeting over het thema Professionaliseren. De Pro-meeting vindt plaats in Leerhotel het Klooster.

Natuurlijk draait het in het onderwijs om een leven lang leren. Dit geldt ook voor medewerkers en de organisatie van roc's zelf. Maar hoe doe je dat nu op de juiste manier, wat kunnen roc's doen om te professionaliseren? Is daarin de kwaliteitszorg van grote betekenis? Wat voor kansen krijgen docenten en medewerkers? Wat is hierin de rol van HRM, van coaching? En blijft er daarnaast nog wel tijd over om 'gewoon te werken'? Op deze Pro-meeting gaan we in op deze vragen.

Programma

De Pro-meeting over Professionaliseren vindt plaats op 11 maart, van 13.15 tot 17.00 uur in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort. Deelnemers volgen twee workshops, waarbij een keuze gemaakt wordt uit de volgende interessante onderwerpen:
* Piety Runhaar en Monique van Rijn (Universiteit Twente) lichten een wetenschappelijk onderzoek over professionalisering van docenten toe.
* Kitty van Dijck (APS) vertelt hoe professionaliseren een lust wordt, en geen last!
* Conny Daansen (Directeur Nova Academie) gaat in op waarom de Nova Academie succesvol draait.

Pro-meetings 2010

In 2010 vinden, naast de Pro-meeting over Professionaliseren, meer Pro-meetings plaats. De volgende gaat over het thema Samenwerking in crisistijd en vindt plaats op 1 juni (thema Profiel vakblad februari 2010). Bekijk de site www.profielconferenties.nl/Pro-meeting-Profiel-vakblad regelmatig voor de andere data en thema's die behandeld gaan worden in 2010.

Tot ziens op de Pro-meetings, georganiseerd voor en door BVE Pro-fessionals!

Noot voor redactie,