Ingezonden persbericht


Dulfer, Charlotte Coppola & Band in De Badcuyp

Donderdag 11 maart: Dulfer in De Badcuyp

Vanavond wordt het dringen in de Badcuyp: we hebben Dulfer in the house!

Om de naam die eigenlijk geen introductie behoeft toch kort te introduceren: Amsterdammer Hans Dulfer raakte in de jaren vijftig zijn eerste saxofoon aan. Hij koos voor dit instrument omdat de sax 'het meest krachtige instrument met het wijdste bereik' was, en inderdaad is het niet vergezocht een parallel met de persoonlijkheid van de man te ontdekken. Zijn muzikale carrière begon hij op zijn zeventiende en tot op de dag van vandaag heeft hij de spirit van de tiener in zich zorgvuldig bewaard en gecultiveerd. Dat blijkt uit zijn tomeloze energie en overvolle agenda, dat blijkt uit zijn constante drang naar onafhankelijkheid en avontuur en dat blijkt uit het plezier waarmee deze ouwe rot iedere keer weer de zaal plat weet te spelen. Vanavond in de Badcuyp: jij en vele anderen, Dulfer, Beatz 'n Jazz!

Hans Dulfer. Foto: Otto Smink
De Badcuyp - Noordpool
21:30
8 euro.

Donderdag 18 maart: Charlotte Coppola & Band in De Badcuyp

Wanneer je naar een optreden luistert en het is zo mooi dat je wel janken kunt, lijkt de vraag 'is dit nu soul of jazz?' een zeer onbelangrijke.

Wat doet het ertoe, Charlotte Coppola heeft met haar stem de kracht een emotionele doorbraak te forceren bij jong en oud, groot en klein, warm en koud. In haar muzikale carrière heeft Charlotte al zo veel stijlen succesvol uitgeprobeerd, zo veel verschillende muzikale projecten afgerond en heeft ze met zo veel internationale beroemdheden samengewerkt dat ze eigenlijk elk muzieklabel allang ontstegen is. De klassiekers, noem bijvoorbeeld een Summertime, brengt ze minstens zo mooi als al haar voorgangers. En bovendien origineler want ze geeft aan alles wat ze zingt haar eigen sound mee. Hoe die eigen sound precies klinkt is te beluisteren op haar debuutalbum Bushira, waarvan ze vanavond stukken zal spelen met haar band. Sfeervol, intiem, emotioneel en een zangeres in hart en ziel:, alweer brengt de Badcuyp een doorbrekende artiest die je gezien moet hebben!

Charlotte Coppola

De Badcuyp - Noordpool
21:30
8 euro.



Ingezonden persbericht