Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

POPULAIRE DIERENTUINSERIE TERUG OP TELEVISIE!

Vanaf donderdag 11 maart 23.20 uur bij SBS 6:
Start tweede jaargang 'Burgers' Zoo: Drukte In De Dierentuin'

Vanaf donderdag 11 maart 23.20 uur is het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo net als vorig jaar weer elf weken lang te zien bij SBS 6. In de docu-soap staan de dieren en dierverzorgers van Burgers' Zoo centraal en is de kijker getuige van bijzondere momenten voor en achter de schermen. In de eerste aflevering gaan de orang-oetans onder narcose als voorbereiding op hun transport, wordt een giraffe geboren voor het oog van de camera en weet een bosrendier handig aan zijn verzorgers te ontsnappen.

Reality
'Burgers' Zoo: Drukte In De Dierentuin' toont actuele gebeurtenissen in het Arnhemse dierenpark vanuit een 'reality' perspectief: het camerateam volgt de dierverzorgers op de voet bij bijzondere uitdagingen, transporten, introducties van nieuwe diersoorten, geboortes en operaties. Het programma biedt de kijker een zeer realistisch beeld van de dagelijkse gang van zaken in een modern dierenpark. Ook komt de internationale samenwerking met dierentuinen aan bod getuige de vele inkomende en uitgaande transporten van dieren naar andere dierenparken. In de serie wordt bijvoorbeeld een luipaardhaai gevolgd die wordt uitgeleend aan de dierentuin van Hamburg, Zoo Hagenbeck, om daar hopelijk voor nageslacht te zorgen. Niet alleen het vertrek is gefilmd, maar ook de aankomst in Hamburg zelf.

Televisie en Internet
Vanaf donderdag 11 maart 23.20 uur kunnen de kijkers elke donderdag een nieuwe uitzending zien bij SBS 6. De uitzending wordt bovendien twee maal herhaald, namelijk op vrijdag 15.10 uur en op zondag 11.00 uur. Via een speciale 'Burgers' Zoo: Drukte In De Dierentuin' Hyves-pagina www.drukteindedierentuin.hyves.nl kunnen fans van het programma op de hoogte blijven van actuele gebeurtenissen en het laatste nieuws rond de komende afleveringen. Via de website www.drukteindedierentuin.nl kunnen mensen tenslotte deelnemen aan een prijsvraag over de serie, waarmee een VIP Arrangement in Burgers' Zoo kan worden gewonnen voor het hele gezin.